Bronzový medailista z Pekingu o účasti hráčov z KHL: Tvrdá kritika!

Predstavia sa slovenskí hokejisti pôsobiaci v ruskej KHL na MS v Česku? Odpoveď na túto otázku sa fanúšikovia dozvedia podľa slov prezidenta ...
  • Zdroj: TASR

Predstavia sa slovenskí hokejisti pôsobiaci v ruskej KHL na MS v Česku? Odpoveď na túto otázku sa fanúšikovia dozvedia podľa slov prezidenta zväzu najskôr za šesť týždňov.

FOTOGALÉRIA: Kristián Pospíšil

Téma účasti hokejistov z ruskej ligy nedávno vyvolala vášnivú debatu. Vyjadrovali sa k nej azda všetci, dokonca už aj politici. Rozdelila fanúšikov na dva znepriatelené tábory, časť podporuje štart hokejistov na MS a časť to razantne odmieta. Dôvodom je ruská vojna na Ukrajine.

Svoje stanovisko k problematike zaujal aj šéf slovenského hokeja. „Myslím si, že táto téma dozreje a bude to apríl, keď sa bude musieť urobiť nejaké rozhodnutie. Rozoberie sa to z viacerých hľadísk a momentálne sa k tomu nechceme vyjadrovať. Určite k tomu nejaké stanovisko príde v čase, keď ho bude treba urobiť,“ povedal Miro Šatan.

Svoj názor k téme vyjadril aj slovenský hokejista Kristián Pospíšil, ktorý bol súčasťou bronzového tímu na olympijských hrách v Pekingu. Potom mu ale nevyšli nasledujúce majstrovstvá sveta. Hlavne duel proti Kazachstanu, kde dvakrát zbytočne fauloval a Slováci dva razy v oslabení inkasovali. To nebolo všetko a príbeh mal dohru. Pospíšil pútal pozornosť kamier aj na striedačke. Vysedával na mantineli s nohou prehodenou, akoby chcel vybehnúť na ľad.

„Sedí tam ostentatívne na slovenskej striedačke, vyzerá byť urazený," komentovali vtedy Ondřej Zamazal a Milan Antoš na stanici ČT Sport.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});