Fanúšikov sa tam ale zmestí... Maroko ide postaviť najväčší futbalový štadión sveta

Svetový šampionát vo futbale v roku 2030 sa prvýkrát v histórii odohrá na troch kontinentoch a celkovo 48 účastníkov privíta šesť usporiadateľských ...
  • Zdroj: TASR/AP

Svetový šampionát vo futbale v roku 2030 sa prvýkrát v histórii odohrá na troch kontinentoch a celkovo 48 účastníkov privíta šesť usporiadateľských krajín. V Maroku sa už teraz tešia a chystajú sa postaviť najväčší štadión určený pre futbal na svete.

Maroko plánuje pre futbalové majstrovstvá sveta v roku 2030 postaviť veľký štadión za približne 450 miliónov eur. Hovorí sa o kapacite približne 115-tisíc divákov, čo by z neho urobilo jeden z troch najväčších štadiónov sveta. Najväčší je kriketový štadión v indickom Gudžaráte (132-tisíc) a rovnako veľký už stojí v severokórejskom Pchjongjangu.

Najznámejší futbalový simulant Brazílčan Neymar by zrejme často dostal dve minúty...
Koniec simulovania vo futbale?! Američania zavádzajú revolučné pravidlá Zobraziť článok

V Maroku by to však bol najväčší štadión pre najpopulárnejší šport na svete. Vyrásť má do roku 2028 neďaleko mesta Casablanca.

Aktuálne sa rozhoduje o tom, ako bude presne vyzerať. Svoje návrhy poslalo pôvodne 12 architektonických skupín, pričom do užšieho výberu ich vybrali tento mesiac sedem.

Alexis Sánchez v drese Interu Milánu oslavuje gól.
Zoberie rozprávkové peniaze od šejkov? Ďalší skvelý futbalista na odchode z Európy Zobraziť článok

Maroko získalo začiatkom októbra právo usporiadať svetový šampionát v roku 2030 spoločne so Španielskom a Portugalskom. Úvodné tri zápasy turnaja sa odohrajú v Uruguaji, Argentíne a Paraguaji. Maročania budú hostiť turnaj na šiestich, Portugalčania na troch a Španieli až na 15 štadiónoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});