Koniec simulovania vo futbale?! Američania zavádzajú revolučné pravidlá

Hoci v Severnej Amerike futbal volajú soccer a nie je to tam šport číslo jeden, môže práve odtiaľ do celého sveta vzísť pozitívna zmena ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hoci v Severnej Amerike futbal volajú soccer a nie je to tam šport číslo jeden, môže práve odtiaľ do celého sveta vzísť pozitívna zmena pre hru hier. V zámorskej MLS chcú dosiahnuť to, aby sa menej simulovalo a viac hralo. Zmeny budú platiť od novej sezóny.

FOTOGALÉRIA: Neymar

Najvyššia zámorská súťaž Major League Soccer (MLS) bude mať od budúcej sezóny nové pravidlá pre striedanie a ošetrovanie hráčov. Chcú tým dosiahnuť menej prestojov a viac čistého odohraného času.

Rozhodcovia budú musieť prerušiť hru, ak hráč so zdravotnými problémami zostane ležať na trávniku viac ako 15 sekúnd. Potom by mali zdravotníci ošetriť futbalistu za postrannou čiarou a vrátiť by sa mohol najskôr po dvoch minútach hry.

Alexis Sánchez v drese Interu Milánu oslavuje gól.
Zoberie rozprávkové peniaze od šejkov? Ďalší skvelý futbalista na odchode z Európy Zobraziť článok

Výnimkou z tohto pravidla by boli ťažkosti po fauloch ocenených žltou alebo červenou kartou, zranenie hlavy a zranenie brankára.

Pri testovaní tohto pravidla v súťaži MLS Next Pro určenej najmä pre farmy sa počet prerušení pre zranenie znížil zo zhruba šiestich na zápas na 1,22.

Tréner Weiss žiada posily.
Kmotrík ml. prehovoril o unikáte a prestupoch: Máme zaujímavé ponuky na Čavriča! Zobraziť článok

Proti zdržiavaniu je zamerané tiež nové pravidlo o striedaní. Odchádzajúci hráč bude mať desať sekúnd na to, aby opustil hraciu plochu. Ak to nestihne, musí náhradník naskočiť až s minútovým oneskorením, takže tím bude hrať chvíľu oslabený. Nevzťahuje sa to na brankára a zranených hráčov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});