Utrápila Rudolfa Hrubého († 69) situácia v Slovane? Herná kríza aj drsná hádka v kabíne!

Z vášne pre hokej sa stala jeho nočná mora... Väčšinový majiteľ hokejového Slovana a zakladateľ najznámejšej slovenskej softvérovej spoločnosti ...
  • Zdroj: M. Hanko, br, HC Slovan, Plus 1 deň

Z vášne pre hokej sa stala jeho nočná mora... Väčšinový majiteľ hokejového Slovana a zakladateľ najznámejšej slovenskej softvérovej spoločnosti ESET Rudolf Hrubý († 69) zomrel náhle vo štvrtok večer.

Smutným paradoxom je, že v posledných dňoch života ho trápili nielen zdravotné problémy, ale aj situácia v slávnom hokejovom klube. Kupoval ho pre potešenie, ale posledné výsledky a atmosféra v kabíne prinášali fanúšikom aj vedeniu viac stresu ako radosti...

FOTOGALÉRIA: Rudolf Hrubý

Správa o jeho náhlom skone sa prevalila v piatok ráno, zomrel vo štvrtok večer po neúspešnom pokuse záchranárov o jeho záchranu. Podľa dostupných informácií mal v posledných dňoch zdravotné problémy, vyhľadal aj pomoc lekárov. V minulosti mal prekonať infarkt. Na verejnosti sa naposledy objavil počas autogramiády slovanistov v športovom centre X-Bionic v Šamoríne. Na poslednom domácom zápase proti Zvolenu (2:4) na tribúne chýbal.

„V mene všetkých svojich hráčov, zamestnancov a fanúšikov vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine, priateľom a známym Rudolfa Hrubého. Česť jeho pamiatke!“ znie kondolencia Slovana, ktorý zatiaľ neoznámil čas poslednej rozlúčky a vystavenia kondolenčnej knihy.

Na snímke majiteľ hokejového klubu HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
Obrovská rana pre hokejový Slovan: Zomrel majiteľ klubu Rudolf Hrubý († 69) Zobraziť článok


Vyhrotená situácia

Meno Rudolfa Hrubého figurovalo roky na zozname úspešných slovenských podnikateľov vďaka úspechu spoločnosti ESET, ktorej bol spoluzakladateľom. Na športovej mape sa objavilo až v roku 2020, keď sa stal po transakcii s rodinou Juraja Širokého väčšinovým vlastníkom zadlženého hokejového Slovana.

Posledné týždne sa hokejisti pod vedením trénerov Vladimíra Růžičku a Richarda Kapuša trápili. Na verejnosť prenikli informácie aj o vyhrotených konfliktoch v kabíne medzi hráčmi aj trénermi. Začiatkom týždňa malo prísť v kabíne k tvrdej hádke legionárov Lalondeho a Browna, ale do konfrontácie mal prísť aj Hrubý s Růžičkom, k čomu sa však oficiálne stanovisko získať nepodarilo. Nespokojnosť vyústila do odvolania Růžičku. Práve v piatok malo vedenie riešiť otázku jeho náhrady, špekulovalo sa o Petrovi Oremusovi, ktorý náhle skončil vo Zvolene.

Vladimír Růžička má za sebou prvé dva zápasy na lavičke Slovana.
Růžička v Slovane skončil: Vieme, kto by ho mal nahradiť! Zobraziť článok

Plač na správnej rade

„Všetky pracovné záležitosti vrátane nového trénera sa odložili na pondelok,“ povedal pre Nový Čas menšinový spolumajiteľ Pavol Hofstädter, ktorý sa pri spomienke na zosnulého kamaráta rozplakal... Na stretnutí správnej rady sa neubránili slzám ani tvrdí muži a manažéri. Klub vyvesil pred štadiónom čiernu vlajku, tréning mužstva sa niesol v pochmúrnej atmosfére. Plánované stretnutie vedenia s hráčmi na diskusiu o zlých výsledkoch a zmenách vo vedení za týchto okolností zrušili.

„Pred tréningom prišli do kabíny akcionári klubu a oznámili nám smutnú správu. Všetci sme z toho boli zaskočení. Pán Hrubý Slovan miloval, robil všetko preto, aby to tu fungovalo. Úprimnú sústrasť celej rodine,“ vyjadril sa pre Nový Čas kapitán tímu Michal Sersen: „Vedenie nás ubezpečilo, že klub bude pokračovať vo fungovaní bez zmien aj po tejto strašnej udalosti,“ dodal zronený líder kabíny.

HC Slovan Bratislava bude o dátume poslednej rozlúčky informovať neskôr.

Rudolf Hrubý na archívnej snímke z roku 2020.
Moment, keď rivalita ide na vedľajšiu koľaj: Slovenské kluby súcitia so Slovanom Zobraziť článok


Boj záchranárov o jeho život

Jeden z najbohatších Slovákov si dlhšie sťažoval na podlomené zdravie. Po prekonanom infarkte sa v posledných dňoch pridružili problémy s dýchaním. Pripisoval ich prechodenej chrípke. Vyhľadal aj pomoc lekárov. Na verejnosti sa mesiac neukázal. Situácia sa rapídne zhoršila vo štvrtok podvečer. V jednom zo svojich bytov v Bratislave na Bajkalskej ulici – s výhľadom na štadión ŠK Slovan, pár metrov od hokejovej arény – skolaboval.

„Na základe hovoru na tiesňovú linku bola vyslaná posádka rýchlej lekárskej pomoci k 69-ročnému pacientovi. Záchranári po príjazde muža resuscitovali. Zachrániť sa ho už, žiaľ, nepodarilo a museli konštatovať exitus,“ uviedla pre Nový Čas Petra Klimešová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Zomrel majiteľ hokejového klubu HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
Smrť milionára a majiteľa HC Slovan Rudolfa Hrubého († 69): Boj záchranky o jeho život! Zobraziť článok

Reakcie na úmrtie šéfa belasých Rudolfa Hrubého

„Táto správa ma veľmi zasiahla. Poznali sme sa niekoľko rokov a bol to veľmi dobrý človek, ktorý pomáhal ľuďom a športu. Naposledy sme sa videli začiatkom decembra na klubovej akcii v Šamoríne. Celej rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ vyjadril sa bývalý hráč i tréner Slovana Zdeno Cíger.

„V tomto momente je ťažké nájsť správne slová. Nemôžem uveriť, že taká osoba nás opustila. Je to nenahraditeľná strata. Som rád, že som mal možnosť ho spoznať,“ reagoval bývalý hráč Slovana Marcel Haščák, ktorý už v ére nového majiteľa Slovana získal s belasými v roku 2022 majstrovský titul.

„Prepáčte mi, ale nie som v tejto chvíli schopný hovoriť,“ povedal plačúcim hlasom člen predstavenstva a jeden z akcionárov Slovana Pavol Hofstädter.

Na snímke majiteľ hokejového klubu HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
Prvé reakcie na smrť Rudolfa Hrubého († 69): Spolumajiteľ Slovana sa rozplakal Zobraziť článok

Rudolf Hrubý

- Nar. 14. 4. 1954 v Dubnici nad Váhom.

-  Spoluzakladateľ firmy ESET. V spoločnosti mal 22-percentný podiel ako jeden zo šiestich spolumajiteľov.

-  Forbes odhadol hodnotu jeho majetku v roku 2022 na 770 miliónov eur. Siedmy najbohatší Slovák.

-  Od roku 2020 bol väčšinový majiteľ HC Slovan Bratislava. Pod jeho vedením vyhral klub majstrovský titul v roku 2022.

-  Od roku 2020 bol tiež spolumajiteľ motoristického areálu Slovakia Ring v Orechovej Potôni.

Na snímke sprava Marek Slovák (Nitra), Shawn Beauchamp-Lalonde (Slovan), brankár Libor Kašík a Sebastián Čederle (všetci Nitra)
Vyhadzovom trénera to nekončí: Čistky v kádri hokejového Slovana! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});