Smrť milionára a majiteľa HC Slovan Rudolfa Hrubého († 69): Boj záchranky o jeho život!

Jeden z najbohatších Slovákov, Rudolf Hrubý († 69), si už dlhšie sťažoval na podlomené zdravie. Po infarkte, ktorý mal prekonať, sa v ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Jeden z najbohatších Slovákov, Rudolf Hrubý († 69), si už dlhšie sťažoval na podlomené zdravie. Po infarkte, ktorý mal prekonať, sa v posledných týždňoch pridružili problémy s dýchaním.

FOTOGALÉRIA: Rudolf Hrubý

Pripisoval ich prekonanej a prechodenej chrípke. V tejto situácii vyhľadal aj pomoc lekárov, na verejnosti sa posledný mesiac takmer vôbec neukazoval.

Na snímke majiteľ hokejového klubu HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
Obrovská rana pre hokejový Slovan: Zomrel majiteľ klubu Rudolf Hrubý († 69) Zobraziť článok

Situácia nabrala tragický spád vo štvrtok. V jednom zo svojich bytov v Bratislave na Bajkalskej ulici – s výhľadom na futbalový štadión Slovana a len pár metrov od hokejovej arény – náhle skolaboval. Záchranári dostali požiadavku na výjazd. 

Na snímke majiteľ hokejového klubu HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
Prvé reakcie na smrť Rudolfa Hrubého († 69): Spolumajiteľ Slovana sa rozplakal Zobraziť článok

„Na základe hovoru na tiesňovú linku bola vyslaná posádka rýchlej lekárskej pomoci k 69-ročnému pacientovi. Záchranári po príjazde muža resuscitovali. Zachrániť sa ho už žiaľ nepodarilo a museli konštatovať exitus,“ uviedla pre Nový Čas Petra Klimešová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR.

Na snímke Rudolf Hrubý a Richard Kapuš.
Richard Kapuš zažil už druhú smrť šéfa: Je to obrovská tragédia! Zobraziť článok

Rudolf Hrubý je spoluzakladateľ softvérovej firmy Eset. V spoločnosti mal 22-percentný podiel ako jeden zo šiestich spolumajiteľov. Forbes odhadol hodnotu jeho majetku na 770 miliónov eur, siedmy najbohatší Slovák. Od roku 2020 bol väčšinový majiteľ HC Slovan Bratislava, ktorý pod jeho vedením vyhral majstrovský titul v roku 2022. Od roku 2020 je spolumajiteľ motoristického areálu Slovakia Ring.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});