Hektická cesta našich futbalistov na európsky šampionát do Nemecka: Koľko zarobia za postup?

Prvýkrát v histórii svetových či európskych kvalifikácií sa stalo, že si slovenskí futbalisti vybojovali postup na vrcholné podujatie ...
  • Zdroj: SITA/Milan Illík

Prvýkrát v histórii svetových či európskych kvalifikácií sa stalo, že si slovenskí futbalisti vybojovali postup na vrcholné podujatie v predstihu. Predtým v troch prípadoch (MS 2010, ME 2016 a 2020) rozhodol o ich účasti až záverečný zápas.

Teraz už podobnú drámu nepripustili a na budúcoročný kontinentálny šampionát sa kvalifikovali už v predposlednom kole. Ich cesta do Nemecka nebola taká jednoduchá, akoby sa mohlo zdať.

FOTOGALÉRIA: Slovensko postúpilo na ME

Zbabraný úvod

Slováci mali šokujúci vstup do kvalifikácie. Bezgólová domáca remíza s Luxemburskom po slabom výkone zdvihla fanúšikom adrenalín.

Rozhnevalo ich aj hodnotenie trénera Calzonu: „Som spokojný. Chlapcom som pogratuloval k dobrému výkonu. Odovzdali zo seba všetko. Ideme dobrým smerom.“

Pomoc Hamšíka

Pred júnovým dvojzápasom na Islande a v Lichtenštajnsku prišlo prekvapenie v podobe návratu Mareka Hamšíka do tímu. Taliansky kouč ho požiadal o výpomoc na dva duely u súperov. Bývalý kapitán neodmietol a svojou prítomnosťou prispel k šťastným, no cenným víťazstvám (2:1 a 1:0). Po nich sa stal manažérom tímu.

Slovenskí futbalisti proti Islandu spečatili postup na EURO 2024!
Slovákom ide ešte o veľa! Záver kvalifikácie určí, v ktorom koši na EURO 2024 budeme Zobraziť článok

Obavy z výbuchu

V septembri zavítalo na Tehelné pole favorizované Portugalsko (0:1) na čele s Ronaldom. Obavy Slovákov z debakla sa nepotvrdili. Podali odvážny výkon a siahali na senzačnú remízu.

„Som na chalanov hrdý. Nezaslúžili si prehrať,“ tvrdil Calzona. Tri dni nato sfúkli Lichtenštajnsko (3:0) po uragáne z úvodu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});