Obrovské sklamanie a zmar: Slováci nestačili na Lotyšov, čaká ich ešte boj o štvrťfinále

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch ...
  • Zdroj: TASR/Michal Runák

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále. Rozhodujúci nájazd premenil v siedmej sérii Dans Ločmelis.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Lotyšsko

Slováci zostali v tabuľke na štvrtom mieste, no pobaltský tím na nich z piatej priečky stráca už len tri body a má lepší vzájomný duel. O všetkom tak rozhodnú záverečné zápasy v skupine - Slováci ju zakončia v utorok o 20.20 súbojom so Švédskom, Lotyši nastúpia o štyri hodiny skôr proti USA.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali v úvode streleckú prevahu, ale v útoku boli dlho neefektívni a od 19. minúty prehrávali po góle Ralfsa Freibergsa. Lotyši v druhej tretine prebrali taktovku, svoj tím viackrát podržal brankár Samuel Hlavaj. Slovenskí reprezentanti dokázali otočiť skóre, o vyrovnanie sa postaral na začiatku tretej časti Martin Pospíšil a druhý gól dal 104 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Peter Cehlárik. Súper však vyrovnal v power play bez brankára zásluhou Oskarsa Cibulskisa. V predĺžení gól nepadol a tak rozhodli nájazdy, v ktorých na slovenskej strane uspel iba Juraj Slafkovský, kým v drese súpera bol dvakrát úspešný Ločmelis.

O osude Slovákov tak rozhodnú záverečné zápasy v základnej skupine. Hráči spod Tatier ju zakončia v utorok o 20.20 h súbojom so Švédskom, Lotyši nastúpia o štyri hodiny skôr proti USA.

B-skupina MS /Ostrava/:

Slovensko - Lotyšsko 2:3 pp a sn (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 43. Pospíšil (Regenda, Ivan), 59. Cehlárik (Slafkovský, Hrivík) - 19. Freibergs (Indrašis, Ri. Bukarts), 59. Cibuskis (Indrašis), rozh. nájazd Ločmelis. Rozhodcovia: Holm (Švéd.), Vikman (Fín.) - Heffner, Hofer (obaja Nem.), vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 9109 divákov.

SLOVENSKO: Hlavaj - Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna

Lotyšsko: Gudlevskis - Čukste, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile – Daugavinš, Abols, Krastenbergs – Ro. Bukarts, Batna, Dzierkals – Indrašis, Ločmelis, Ri. Bukarts – Tralmaks, Egle, Gavars - Lavinš

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk