Odhalené detaily smrti hokejistu Johnsona († 29): V sanitke svitla nádej!

Veľké odhalenie okolností a detailov úmrtia bývalého hokejistu NHL Adama Johnsona († 29), ktorému porezal hrdlo korčuľou protihráč Matt ...

Veľké odhalenie okolností a detailov úmrtia bývalého hokejistu NHL Adama Johnsona († 29), ktorému porezal hrdlo korčuľou protihráč Matt Patgrave, niekdajší hráč Spišskej Novej Vsi.

Fotogaléria

Hroznou tragédiou skončil zápas britského Challenge Cupu medzi Sheffieldom a Nottinghamom. Bývalého hráča Pittsburghu Penguins Adama Johnsona († 29) trafil nešťastne korčuľou do krku ex-hokejista Spišskej Novej Vsi Matt Patgraeve. Divákov evakuovali z haly, začal boj o život Johnsona, ktorý sa, žiaľ, nepodarilo vyhrať.

The Athletic zverejnil detaily tohto tragického incidentu, z ktorých vyplýva, že v sanitke ešte svitla iskra nádeje, že by sa z podobného incidentu, aký prežil napríklad bývalý slovenský útočník Richard Zedník, mohol dostať.

Hokejista Adam Johnson so snúbenicou Ryan.
Rodina mŕtveho hokejistu († 29): TOTO je neprijateľné, chceme spravodlivosť! Zobraziť článok

"Johnson hral v zápase Challenge Cupu v Sheffield Arene 28. októbra, keď ho porezala do krku korčuľa 31-ročného hráča Sheffield Steelers Matta Petgravea. Ku kolízii, ktorej svedkom bolo 8000 divákov, došlo 35 minút po začiatku zápasu, ktorý sa začal o 19:00 britského času.

 
Johnson rýchlo vstal, vážne krvácal a rozhodca a spoluhráč mu pomohli na lavičku, kde znova skolaboval. Hráči obkolesili Johnsona a snažili sa mu pomôcť, ako len mohli. Okamžite mu bola poskytnutá lekárska pomoc a bola mu poskytnutá resuscitácia na ľade, kým neprišla záchranka.
 
Hovorca yorkskej záchrannej služby uviedol, že po "incidente na ľade" bola v sobotu večer o 20:21 privolaná sanitka do Sheffield Areny. Na miesto dorazili dve sanitky a záchranár intenzívnej starostlivosti.Johnsonovi sa v sanitke nakrátko vrátil pulz, no neskôr zomrel v Sheffield Northern General Hospital.
 
 
V nemocnici nechýbala ani jeho priateľka Ryan Woolfová, ktorá sa s ním presťahovala do Nottinghamu na sezónu 2023/2024.Po Johnsonovi zostala aj jeho matka Susan, starší brat Ryan a stará mama Marilyn," uvádza sa vo vyhlásení.
 
Od tragického incidentu, ktorý pripravil o život Adama Johnsona, sa rozvírili diskusie o zavedení povinného nosenia ochrany krku. Napríklad zámorská juniorská WHL už toto opatrenie zaviedla.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});