Obhajca Stanley Cupu vypadol: Katom Vegas Čech Faksa

Hokejisti Dallasu zvíťazili v rozhodujúcom siedmom stretnutí 1. kola play off NHL nad obhajcom titulu Vegas 2:1 a celú sériu vyhrali ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Dallasu zvíťazili v rozhodujúcom siedmom stretnutí 1. kola play off NHL nad obhajcom titulu Vegas 2:1 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

Rozhodujúci gól Stars vo štvrťfinálovej sérii Západnej konferencie zaznamenal v úvode tretej tretiny Radek Faksa. Dallas čaká v ďalšom kole vyraďovacej časti Colorado. Štart do semifinálovej série Východnej konferencie sa vydaril hráčom New Yorku Rangers, ktorí zdolali Carolinu 4:3.

Stars viedli od 15. minúty, keď chybu hostí v rozohrávke využil Wyatt Johnston a prekonal Adina Hilla. Golden Knights však v druhej časti vyrovnali, Michael Amadio našiel pred bránkou Bretta Howdena - 1:1. Hrdinom duelu bol však Faksa, ktorý už po 44 sekundách tretej časti skóroval bekhendom z pravého kruhu. Český útočník pre zranenie vynechal predchádzajúce štyri stretnutia v sérii.

Triumf Bruins vo štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie zariadil v 62. minúte český útočník David Pastrňák.
Boston postúpil do ďalšieho kola: Dramatický duel v predlžení rozhodol Pastrňák Zobraziť článok

Víťaz základnej časti Rangers úspešne zvládol prvý zápas s Carolinou. Mika Zibanejad zaznamenal dva góly a asistenciu, Vincent Trocheck mal bilanciu 1+1 a Chris Kreider si pripísal dve asistencie. Brankár Igor Šesťorkin dosiahol 22 zákrokov. Za hostí sa presadili Jaccob Slavin, Martin Nečas a Seth Jarvis. Sebastian Aho mal dve asistencie. Druhý duel série je na programe opäť na ľade Rangers v noci na stredu (1.00 SELČ).

Play off NHL:
štvrťfinále Západnej konferencie - 7. zápas:
Dallas Stars - Vegas Golden Knights 2:1

Góly: 15. W. Johnston, 41. Faksa (Cr. Smith, Harley) – 36. Howden (Amadio, W. Karlsson)

/konečný stav série: 4:3, Dallas postúpil/



semifinále Východnej konferencie - 1. zápas:

New York Rangers - Carolina Hurricanes 4:3

Góly: 3. Zibanejad (Roslovic, Fox), 11. Zibanejad (Kreider, Trocheck),   17. Trocheck (Zibanejad, Kreider), 49. Panarin (Lafrenière) – 4. Slavin (S. Aho II, Guentzel), 43. Nečas (Martinook, Orlov), 59. Jarvis (S. Aho II, Burns)

/stav série: 1:0/



     

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});