Tourminátor predviedol medzi hviezdami v Japonsku šou: Sagan na stupni víťazov!

Hviezdy na čele s Petrom Saganom (33) to roztočili! Slovinec Tadej Pogačar, ktorý očaril svet svojimi výkonmi na Tour de France, pokračoval ...
  • Zdroj: TASR

Hviezdy na čele s Petrom Saganom (33) to roztočili! Slovinec Tadej Pogačar, ktorý očaril svet svojimi výkonmi na Tour de France, pokračoval v úspešnom ročníku tým, že sa stal víťazom exhibičného kritéria Saitama Criterium 2023 v Japonsku.

Prvenstvo získal pred silnou konkurenciou vrátane šampióna Vuelty Američana Seppa Kussa (29). Tretie miesto na pódiu patrí slovenskému cyklistovi.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Podujatie v japonskej Saitame bolo príležitosťou nielen pre cyklistov, ale aj pre miestnych fanúšikov, aby sa stretli a užili si nezabudnuteľnú cyklistickú šou. Pred štartom pretekov Sagan spolu s ostatnými cyklistami bavil japonských fanúšikov svojou charizmou a entuziazmom, čo podčiarklo jedinečnú atmosféru podujatia. Slovenský Tourminátor sa tak v závere roka mohol rozlúčiť s dresom tímu TotalEnergies pódiovým umiestnením z podujatia, na ktorom pretekal s najväčšími hviezdami svetového pelotónu. Za sebou nechal napr. Britov Marka Cavendisha a Chrisa Frooma.

Pogačar, ktorý sa už etabloval ako jedna z najvýznamnejších postáv svetového cyklistického pelotónu, predviedol svoje zručnosti a vytrvalosť v taktickom súboji s Kussom a Saganom. Napriek ich silnej konkurencii si udržal vedenie a s prehľadom zvládol posledné kolo, kde sa víťaz Vuelty pokúsil o útok.

Slovincovi sa podarilo súpera zdolať a rýchlo sa dostať do čela, čo mu nakoniec zabezpečilo víťazstvo. „Je to pre mňa veľká česť vyhrať Saitama Criterium a ukázať svoje schopnosti v takom výnimočnom prostredí. Súperenie s takými skúsenými a talentovanými cyklistami ako Sepp a Peter bolo náročné, ale zároveň aj vzrušujúce,“ povedal víťaz po pretekoch.

Saitama criterium 2023

1. Pogačar (Slovi.), 2. Kuss (USA) + 1 s, 3. SAGAN (SR) +16 s, 4. Cavendish (V. Brit.) + 20 s.

Bulharský biatlonista Krasimir Anev.
Majster Európy bojuje v nemocnici o život: Pokus o samovraždu?! Desivé detaily vyšetrovania Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});