Reakcie osobností na vojnu medzi Calzonom a Weissom: Pozrie sa ešte kapitán Slovana do repre?

Patová situácia trvá! Nevedia sa z nej vymotať samotní aktéri ani fanúšikovia. Súboj talianskeho a slovenského ega je stále v rovine ...

Patová situácia trvá! Nevedia sa z nej vymotať samotní aktéri ani fanúšikovia. Súboj talianskeho a slovenského ega je stále v rovine nerozhodného výsledku.

Fotogaléria

Tréner Francesco Calzona (55) pozýval v polovici roka Vladimíra Weissa ml. (33) do tímu cez vedúceho mužstva. Kapitán Slovana a účastník MS 2010, ME 2016 a 2020 odmietol tento spôsob komunikácie. Odvtedy vedú obaja medzi sebou zákopovú vojnu.

Vyzerá to tak, že ustúpiť sa nechystá tréner SR  a ani 77-násobný reprezentant nie je naklonený revidovaniu svojho postoja, že by s čistým svedomím dokázal hrať pod súčasným trénerom. Nový Čas oslovil poltucet futbalových osobností, ako vnímajú túto konfrontáciu. 

Zľava Dávid Strelec, Nino Marcelli a Juraj Kucka (všetci Slovan) oslavujú gól
Weiss mu dal šancu, odmenil sa dvoma gólmi: Má Slovensko novú útočnú hviezdu? Zobraziť článok

Calzona nutný prvý krok neurobí

Ján Kocian (65), tréner reprezentácie 2006-2008: "Medzi trénerom Calzonom a hráčom Weissom je komunikačný problém. Dvaja skúsení dospelí ľudia nenašli priestor ani čas na osobné stretnutie. Hneď na začiatku, nie až po tom, keď bol problém vyhrotený verejnosťou i médiami. Obaja majú silné ego.

Ani jedného to už nepustí, aby ustúpil. Tréner Calzona môže teraz argumentovať vyjadrením, že aj bez Weissa sme blízko k postupu na ME. Keď bol Vlado v najlepšej forme, bol som za to, aby hral v reprezentácii. Je to rozdielový hráč. Jeho cesta do národného je teraz dosť zarúbaná.

Nepredpokladám, že by prišlo k obratu zo strany trénera. On by mal byť na rade. Ak cíti potrebu mať Weissa v kádri, mal by spraviť prvý krok. Myslím si, že ho neurobí."

Leo Messi so Zlatou loptou.
TOP 5 najbohatších víťazov Zlatej lopty: TENTO hráč má na čele obrovský náskok! Zobraziť článok

Vlada chcú i odporcovia

Ľubomír Moravčík (58), hral za ČSSR, ČSFR a SR: "Každý dobrý hráč má miesto v reprezentácii. Vlado je dobrý hráč. Tréner Calzona by si ho mal zavolať a vydiskutovať to s ním. Jednoznačne patrí do národného tímu. Vždy, keď hrá za Slovan, tak sa na ihrisku niečo deje.

To potrebuje aj naša reprezentácia. Veď nebuďme naivní, my nemáme prakticky útočníkov a ofenzívnych hráčov. Keď je Vlado zdravý a je vo forme, tak musí hrať v najcennejšom drese. Nepamätám si, že by niekedy oficiálne oznámil koniec v reprezentácii.

Aj v minulosti mal nejaké problémy, no vždy to bol skôr taký trucpodnik. Pokiaľ bude hrať za Slovan ako predtým, tak so svojimi kvalitami by medzi najlepšími nemal chýbať. O tom niet pochýb. To tvrdia aj tí, ktorí ho nemajú radi pre jeho výstrelky."

Hokejista Adam Johnson so snúbenicou Ryan.
Šokujúce vyhlásenia pribúdajú: Podrezaný krk Johnsona (†29) mohol byť úmyslom! Zobraziť článok

Debatu by mal vyvolať šéf lavičky

Dušan Tittel (56), trojnásobný futbalista roka SR: "Nepoznám všetky detaily ich vzájomnej komunikácie. Všetci vieme, že ich vzťah nie je ideálny, čo je na škodu celého nášho futbalu. Nie sme krajinou, ktorá by mohla len tak ľahkovážne mrhať športovými talentmi.

Keď je Vlado zdravý a stopercentne pripravený, má na to, aby ponúkol reprezentácii svoje kvality. Musia si to vyriešiť sami medzi sebou. Ak bude vôľa na oboch stranách, potom sa dá hľadať cesta do budúcnosti. Ak nie, tak je to uzavretá záležitosť. Rokovania by mal vyvolať Calzona. Netreba byť ,ješitný‘, nie je v pozícii, že má vo vrecku tri tituly majstra sveta.

Už urobil pár zbytočných chýb v komunikácii. Všetko sa dalo vyriešiť hneď na začiatku. Momentálne je otázne, či má vôbec Vlado ešte záujem hrať v reprezentácii."

Slovenskí reprezentanti postúpili do štvrťfinále MS v malom futbale.
Fantázia: Slovensko je vo štvrťfinále svetového šampionátu! Zobraziť článok

Hráča ako je Weiss potrebujeme

Milan Lešický (78), extréner rebre SR 21: "Weiss bol vždy svojím spôsobom problémový, iný. Vtedy záleží od trénera, či niektoré veci takého hráča na ihrisku alebo mimo neho akceptuje. Hneď po nástupe Calzonu k reprezentácii sa medzi ním a Weissom zaiskrilo a už nenašli spoločnú reč.

Zaujímavé je, že ani Hamšík či jeho nedávni spoluhráči nevytvorili na trénera inteligentný tlak, aby akceptoval Weissa ako hráča, ktorý môže mužstvu pomôcť. Nepamätám si, že by niekto nomináciu odmietol. Skôr tréner hráča nechce a vie to zdôvodniť, lebo za výsledky je zodpovedný on.

Tréner potrebuje najlepších vo forme hrajúcich hráčov. O Weissa nezabojoval. Nevidím problém, aby sa Vlado vrátil, ak bude zdravý a presvedčí mimoriadnou formou. Takého hráča potrebujeme."

Zdá sa, že medzi dvoma legendami stále panuje určitá nenávisť.
Ronaldo si rypol do Messiho, potom si to zlízol: Zlá krv medzi legendami? Zobraziť článok

Závisí od trénera, či hráča chce v tíme

Miroslav Karhan (47), bývalý kapitán rebre: "Ťažko sa k tomu vyjadruje, keďže mám o celej situácii len informácie, ktoré sú voľne dostupné. Preto presne neviem, na ktorej strane je problém. Záleží na trénerovi, či hráča chce. Treba si však uvedomiť, že Weiss hrá v slovenskej lige, preto je otázne, koľko by vydržal v tempe na medzinárodnej úrovni.

To je totiž niečo iné ako naša liga. Možno polčas alebo polhodinu by však mohol byť platným hráčom, keďže vie hrať jeden na jedného. Prispôsobiť sa zvolenej taktike by podľa mňa nemal byť problém, keďže má za sebou pôsobenia v dobrých kluboch, kde získal potrebné skúsenosti."

(ilustračné foto)
Tragická smrť mladej nádeje (†21): Talentovaný futbalista bol brutálne zavraždený Zobraziť článok

Kouč Calzona už uzavrel tému Weiss

Ladislav Molnár (63), bývalý brankár nár. tímu: "Myslím si, že téma Weiss je z pohľadu trénera Calzonu uzavretá. Ak nepostúpime na ME, tak to má celý realizačný tím spočítané. Ja si myslím, že sa na šampionát dostaneme. A keďže sa o postup zaslúži jeho výber, tak káder, ktorý sa o to pričinil, nebude obmieňať.

Vlado mal už dávno figurovať v nominácii. Nemať takého hráča k dispozícii je hriech. Aj keď len na určitú fázu zápasu. Hoci ho sprevádzajú zranenia, je to stále rozdielový hráč. Calzonovi to zatiaľ vychádza v kvalifikácii aj bez neho, takže nemá dôvod niečo meniť.

Nik mu nebude nič vyčítať, ani ho bombardovať za to, ak to neurobí. V prípade účasti na ME bude téma Weiss zabudnutá. Ak postup bude, tak miesto pre Weissa v tíme už nebude."

Bývalá zápasníčka sa po skončení kariéry vydala cestou sociálnych sietí.
Poriadne horúce zábery zo sauny: Bývalá hviezda UFC sa opäť odviazala Zobraziť článok

STALO SA ZA ROK

November 2022

Tréner Francesco Calzona vynechal z nominácie na prípravné zápasy s Čiernou Horou a Čile kapitána Slovana Vladimíra Weissa. „Vlado je dobrý hráč a počítame s ním, ale z hľadiska technicko-taktickej výstavby tímu som sa rozhodol takto,“ argumentoval kouč reprezentácie.

Marec 2023

Líder belasých Weiss sa ocitol len medzi náhradníkmi pred kvalifikačným dvojzápasom proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine. „Dôvod je čisto taktický, máme troch nových hráčov. Osem je ofenzívnych a niektorí z nich vedia ponúknuť aj alternatívne riešenia,“ vysvetlil tréner Calzona.

Jún 2023

Šéf repre lavičky Calzona plánoval povolať Vladimír Weissa na kvalifikačné duely s Islandom a Lichtenštajnskom, no podľa jeho slov hráč Slovana nomináciu odmietol. „Odkázal, že mi nemá čo povedať, že on má iba jedného trénera a že nám praje všetko dobré,“ povedal Talian.

Vladimír Weiss v reakcii uviedol, že reprezentáciu neodmietol, lebo pozvánku do nej nedostal. Vedúci mužstva mu poslal správu, že tréner Calzona chce s ním telefonovať. Tento spôsob komunikácie hráč odmietol. „Aj keby oslovenie zo strany reprezentácie bolo iné, neviem, či by som nomináciu prijal. Neviem, či by som to s čistým svedomím dokázal aj pod súčasným trénerom.“

Ruský tenista Daniil Medvedev.
Svetovej trojke praskli nervy: Buďte už ticho, kričal po divákoch Zobraziť článok

September 2023

Weissa ml. vyradilo z prípadnej nominácie pred kvalifikačným dvojzápasom ME 2024 doma s Lichtenštajnskom a Portugalskom zranenie.

Október 2023

Najlepší ligový hráč uplynulej sezóny Weiss ml. sa nedostal do repre výberu  proti Portugalsku a Luxembursku. „Poznám dôvod, prečo Vlado nie je v reprezentácii. Je na kompetentných, ktorí tak rozhodli a vyriekli nad ním takýto ortieľ. Nech sa oni zodpovedajú. Tréner Calzona Vlada v tíme chcel, len niekto iný bol proti,“ povedal pre sport24.sk hráčov otec a tréner Slovana. 

Weiss mladší sa objavil v Nitre na charitatívnej akcii pre deti, kde bol aj tímový manažér reprezentácie Marek Hamšík. „Pozdravili sme sa. Myslím si, že ak by sa náš tímový manažér chcel so mnou rozprávať, kontakt z jeho strany by prišiel už dávno predtým,“ poznamenal 33-ročný futbalista.

November 2023

Pre pretrvávajúce zranenie sa Weiss ml. nedostane medzi pozvaných hráčov na záver kvalifikácie ME 2024 s Islandom a s Bosnou.

Mladý obranca Dravecký (s košíkom) zapadol medzi starších hráčov Košíc.
Iba 15-ročný Dravecký druhým najmladším strelcom extraligy: Koľko zaplatí za historický gól? Zobraziť článok

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});