Hantuchová nakladá súčasným tenistkám: Ste rozmaznané! Nerobíte v bani od štvrtej rána

Daniela Hantuchová je bývalou skvelou tenistkou a v súčasnosti televíznou expertkou. Slovenka si nezvykne dávať servítku pred ústa a ...

Daniela Hantuchová je bývalou skvelou tenistkou a v súčasnosti televíznou expertkou. Slovenka si nezvykne dávať servítku pred ústa a najnovšie poriadne naložila súčasným tenistkám.

Fotogaléria

Daniela Hantuchová bola svojho času v rebríčku WTA svetovou päťkou. Aktuálne pracuje ako televízna expertka pre Amazon Prime. O svoje úprimné názory sa veľmi rada delí a výnimkou nebol ani jej najnovší rozhovore pre podcast Livesport Daily z produkcie Flashscore.

 Aj Serena Williamsová bola hosťom slávnostného otvorenia reštaurácie na Floride.
Bývalá svetová jednotka narobila rozruch: Vidíte ten rozdiel vo fotkách? Zobraziť článok

Reagovala napríklad na sťažnosti súčasných tenistiek, ktorým sa mália odmeny, ktoré dostávajú a žiadajú WTA o ich navýšenie. "Myslím si, že zo strany hráčok je to nefér. Príde mi to trochu ako rozmaznanosť. Najmä na ženskom okruhu, na ktorom sú prize money také, aké sú. Chýba im trochu iná perspektíva, veď nepracujú od štvrtej ráno niekde v bani. Je to ťažké, ale nikdy sme si nedovolili kritizovať, pretože sme vedeli, že šeky, ktoré dostávame, sú vďaka turnaju. Hráčky môžu byť rady za odmeny, ktoré majú - je to totiž vďaka mužským tenistom," reagovala Hantuchová.

Veľa hráčov aj hráčok na tenisovom okruhu sa sťažuje aj na náročnosť cestovania, ktoré si tenis vyžaduje. Prakticky každý týždeň sú na inom mieste. Hantuchová potvrdzuje, že je to extrémne zaťažujúce mentálne aj fyzicky a bol to jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý skončila.

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA vo Varšave.
Slovak Open s dotáciou 60-tisíc dolárov: V hlavnej súťaži päť domácich hráčok Zobraziť článok

"Tejto téme sa venovala už moja generácia tenistiek. Cestovanie sme si možno užívali, ale to, čo sa deje po US Open... Pre mňa osobne to bol jeden z dôvodov, prečo som skončila. Moje telo už nezvládalo časové rozdiely, stále som sa budila mimo svojho bežného rytmu, bolo to nezdravé. Povedala som si, že mi to ani nestojí za tie peniaze, radšej budem v pohode v šesťdesiatke. Bolo to za hranicou toho, čo je dôležité - budeme zdraví, spokojní, šťastní ľudia alebo budeme mať na konte o milión viac?"

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk