Mladá Češka zažíva skvelú sezónu: Raketovo vystrelila v rebríčku aj vďaka Alcarazovi

Raketovo stúpa v rebríčku! Na jeseň minulého roka bola česká tenistka Dominika Šalková (19) v rebríčku WTA hlboko vo štvrtej stovke.
  • Zdroj: instagram/dominika_salkova

Raketovo stúpa v rebríčku! Na jeseň minulého roka bola česká tenistka Dominika Šalková (19) v rebríčku WTA hlboko vo štvrtej stovke.

FOTOGALÉRIA: Dominika Šálková

V októbra minulého roka však ťahá hráčka žijúca v Jesenici skvelú sériu, keď triumfovala na šiestich turnajoch. Po víťazstve na Prague Open jej už patrí v rebríčku WTA 151. miesto!

Šesťkrát postúpila do finále a šesťkrát zdvihla nad hlavu víťaznú trofej. Stopercentnú bilanciu pripisuje mentálnemu nastaveniu, ktoré, ako priznala, odkopírovala od Španiela Carlosa Alcaraza.

Hráči Slovenska a ich gólová radosť
Slováci prekvapenie nepripustili: Hlavaj proti Poľsku s čistým kontom Zobraziť článok

„Vravím si, že keď už idem hrať finále, tak ho chcem vyhrať a urobím pre to čokoľvek. Neviem, či som to niekde čítala, že Alcaraz povedal, že keď ide do finále, tak prosto ide vyhrať a iná možnosť nie je. Od toho momentu to mám tak trochu v hlave,“ povedala Šalková pre web Tenisový svet.

Craig Ramsay a Juraj Slafkovský
Ramsay si zavolá Slafkovského na koberček: TOTO je jeho najväčší problém! Zobraziť článok

Mladú Češku teraz čaká kvalifikácia na Roland Garros. A sympatická Češka túži po ďalšom úspechu, rada by si v Paríži zahrala hlavnú súťaž.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk