Renomovaný novinár prezradil, kto získa Zlatú loptu: Správa vyvolala búrku!

V pondelok 30. októbra sa v Paríži uskutoční galavečer, počas ktorého bude vyhlásený víťaz Zlatej lopty. Novinár Fabrizio Romano prezradil, ...
  • Zdroj: SITA/AP

V pondelok 30. októbra sa v Paríži uskutoční galavečer, počas ktorého bude vyhlásený víťaz Zlatej lopty. Novinár Fabrizio Romano prezradil, kto je veľký favorit na zisk prestížneho ocenenia. Táto správa však vyvolala búrku medzi fanúšikmi, ktorí majú iného favorita.

Pred pár týždňami sme sa dozvedeli zoznam 30 nominovaných hráčov. Prekvapením bolo, že sa medzi najlepšími neobjavil Cristiano Ronaldo. Vlani vyhral Zlatú loptu Karim Benzema.

V pondelok 30. októbra spoznáme víťaza Zlatej lopty za sezónu 2022/23. Podľa informácií novinára Fabrizia Romana cenu získa Leo Messi. Argentínčan vyhral Zlatú loptu prvýkrát v kariére v roku 2009. „Ak sa potvrdia všetky informácie, Messi vyhrá Zlatú loptu. Oficiálne výsledky budú známe v pondelok v Paríži," napísal na sociálnej sieti renomovaný novinár Fabrizio Romano.

Pre Messiho by to bola ôsma Zlatá lopta v kariére. Okrem triumfu v roku 2009 získal trofej aj v rokoch 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 a 2021. Argentínčan je v tomto smere absolútnym rekordérom.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

V minulej sezóne sa Argentínčan stal s PSG majstrom Francúzska a po prvý raz v kariére vyhral aj svetový šampionát. Odohralo sa v decembri v Katare, kde ako kapitán doviedol svoj tím k historickému triumfu. Messi však v Lige majstrov nič veľké nedosiahol, čo vyvoláva vášnivé diskusie medzi fanúšikmi. Mnohí považujú Erlinga Haalanda za favorita v ankete Zlatá lopta.

Vittek pred zápasom Slovana s Lille: Do Francúzska necestujeme ako fackovací panák! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});