Škriniar si sypal popol na hlavu za prvý polčas: Súperovi sme ponúkali šance!

Už iba malý krôčik chýba k tomu, aby Milan Škriniar (28) priviedol národný tím ako kapitán na ME 2024 v Nemecku.
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Už iba malý krôčik chýba k tomu, aby Milan Škriniar (28) priviedol národný tím ako kapitán na ME 2024 v Nemecku.

FOTOGALÉRIA: Luxembursko – Slovensko

Slovenskí futbalisti sa ocitli na prahu postupu po víťazstve 1:0 v Luxembursku, vďaka ktorému majú pred pondelkovým súperom päťbodový náskok, pričom v hre ich zostáva už len šesť. Slováci sú tak na najlepšej ceste pripojiť sa ako druhý postupujúci tím z kvalifikačnej J-skupiny k jej istému víťazovi Portugalsku.

Podobne ako tri dni predtým v Porte však zverenci Francesca Calzonu nevstúpili do zápasu v Luxemburgu dobre. Mali šťastie, že po úvodnej 45-minútovke svietilo na tabuli bezgólové skóre. Domáci hýrili pohybom, viackrát sa v bráne vyznamenal Martin Dúbravka.

"Prvý polčas nebol optimálny, kazili sme strašne veľa ľahkých lôpt v strede ihriska a z toho pramenili ich protiútoky a šance. Luxemburčania museli vyhrať a vedeli sme, že nás budú vysoko napádať. Nemyslím si, že by nás prevýšili, skôr my sme príliš veľa kazili. Druhý polčas už bol z našej strany lepší. Tréner v kabíne vravel, ako inak rozohrávať a otvárať loptu cez Denisa Vavra. Boli z toho nejaké centre po našej ľavej strane, Dávid Hancko tam dal niekoľko pekných diagonál. Celkovo sa naša hra zlepšila a dali sme gól, ktorý napokon rozhodol o našom víťazstve," zhodnotil Škriniar možno kľúčový kvalifikačný súboj.

Radosť našich futbalistov po záverečnom hvizde.
Dúbravka po triumfe Slovenska: Ukázali sme srdiečko! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk