Dúbravka po triumfe Slovenska: Ukázali sme srdiečko!

Stačí už len bod! Slováci vybojovali víťazstvo v Luxembursku a majú veľkú šancu zahrať si na ME.
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Stačí už len bod! Slováci vybojovali víťazstvo v Luxembursku a majú veľkú šancu zahrať si na ME.

FOTOGALÉRIA: Luxembursko – Slovensko

Prvý polčas sa Slováci trápili. Dokonca bol proti našim reprezentantom odpísaný pokutový kop. Našťastie zasiahol VAR a penalta sa nekopala. "Sami sme si to skomplikovali, v prvom polčase sme robili veľa chýb. V druhom dejstve sme ich pustili iba k jednej strele. Vezieme si tri dôležité body. Verím, že proti Islandu pred domácimi fanúšikmi spečatíme postup. Pokiaľ ide o spornú situáciu v našej 16-ke, bol som si istý, že penalta nemôže byť, lebo som sa dotkol najprv lopty," povedal Denis Vavro.


Gólová radosť reprezentantov.
Sme krok od postupu na EURO: Slovensko vyhralo vďaka premiérovému gólu Dávida Ďuriša Zobraziť článok


S hrou mužstva nebol spokojný ani kapitán mužstva. "Nebol to výkon, aký sme si predstavovali. Hra nám nešla a museli sme dať do zápasu viac srdiečka. V prvom polčase sme pokazili veľa lôpt v strede, v druhom sme to zlepšili. Sme radi za tri body, ktoré nás priblížili k postupu. Takéto zápasy treba zvládať aj keď nám to nejde," uviedol po zápase Milan Škriniar.
 

Spomínané "srdiečko" spomenul aj Martin Dúbravka: "Bol to náročný súper. Nezachytili sme úvod stretnutia, čo sa nám stáva často. Dôležité je, že sme ukázali srdiečko. Vyhrať na pôde súpera je vždy cenné. Ukázala sa tímovosť a sila mužstva. Potvrdilo sa, že keď budeme bojovať do posledných minút, body sa dostavia," vyjadril sa hrdina nášho tímu. 
 

Premiérový gól v reprezentácii strelil Dávid Ďuriš. Na tento moment určite tak skoro nezabudne. "Stále si neuvedomujem, že za pomoci chalanov som rozhodol zápas. Po centri Hanciho som to trafil ideálne. Tréner mi povedal, aby som využíval nábehy za ich obranu, čo sa mi podarilo," povedal po zápase 24-ročný reprezentant.  

Zápas zhodnotil aj tréner Francesco Calzona: "Bol to veľmi ťažký zápas z našej strany. V prvom polčase sme robili všetko to, čo sme nemali. Nejaké veci sme zmenili, v druhom polčase to bolo z našej strany lepšie. Teraz je čas, aby sme sa tešili, od štvrtka začneme myslieť na Island. Ešte nie sme pripravení na to, aby sme dva zápasy odohrali na takej vysokej úrovni. Fakt, že dokážeme vyhrať aj takýto zápas, znamená, že mužstvo rastie a je silnejšie."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});