Experti o neúspešnom vystúpení reprezentácie na MS: Kanoistike škodia žabomyšie vojny!

Slovenská rýchlostná kanoistika si nevybojovala na MS žiadne olympijské miestenky. Navyše je už definitívne isté, že po 24 rokoch sa ...
  • Zdroj: fb/canoeslovakia

Slovenská rýchlostná kanoistika si nevybojovala na MS žiadne olympijské miestenky. Navyše je už definitívne isté, že po 24 rokoch sa pod piatimi kruhmi nepredstaví štvorkajak, ktorý bol považovaný za vlajkovú loď nášho športu.

Na vec sme sa pozreli s jeho bývalými úspešnými členmi Jurajom Tarrom (44) a Michalom Riszdorferom (46).

FOTOGALÉRIA: Kanoistike škodia žabomyšie vojny!

Počas samostatnosti nemalo Slovensko na OH zastúpenie v K4 iba v Atlante 1996. Zopakuje sa to o rok v Paríži. Nám však teraz navyše hrozí, že nebudeme mať v rýchlostnej kanoistike na najbližšej olympiáde ani jednu loď. „Je to zlá situácia, aká v histórii ešte nenastala. Vybojovať si totiž miestenky bude už extrémne náročné,“ uviedol starší z úspešnej dvojice bratov Riszdorferovcov. Podľa Tarra má celá kanoistická rodina z toho hlavu v smútku.

Na otázku Nového Času, či tento neúspech súvisí aj so žabomyšou vojnou medzi komárňanskou a bratislavskou frakciou kanoistiky, obaja experti uviedli, že „určite to má súvis“. „Pretekári potrebovali pokojnú prípravu. Žabomyšie vojny sa do toho nehodia a nemalo by sa to stávať. Obzvlášť nie pred takýmito významnými pretekmi,“ povedal Tarr. „Evidentne niečo nefunguje, keď sa položili na lopatky posádky K4 aj K2, ktoré sa nedostali na MS ani do A-finále,“ doplnil Riszdorfer.

Na snímke slovenský skejtbordista Richard Tury.
Slovák sfúkol v Montreale všetkých konkurentov: Extrémne sa teším Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});