Fabuš novým trénerom reprezentácie do 18 rokov, strieda Maceka

Bývalý slovenský reprezentant Martin Fabuš (46) vystrieda pri reprezentačnom tíme do 18 rokov Stanislava Maceka.
  • Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Bývalý slovenský reprezentant Martin Fabuš (46) vystrieda pri reprezentačnom tíme do 18 rokov Stanislava Maceka.

Slovenský futbalový zväz sa dohodol s novým koučom na dvojročnej zmluve. Informovala o tom oficiálna webová stránka SFZ.

"V portfóliu sme mali viacero trénerov, s ktorými sme sa rozprávali. Martin Fabuš spĺňa filozofiu, ktorú má nastavený Slovenský futbalový zväz. Má skúsenosti s prácou s mladými hráčmi. Viedol hráčov do 19 rokov v Trenčíne, s ktorými v sezóne 2021/22 získal majstrovský titul. Jeho tímy sa prezentovali ofenzívnym futbalom," ozrejmil pre futbalsfz.sk angažovanie Fabuša ako trénera reprezentácie do 18 rokov technický riaditeľ SFZ Roman Pivarník.

Novým trénerom talianskej futbalovej reprezentácie sa stane Luciano Spalletti.
Taliani majú nového trénera: K repre prichádza Lobotkov kouč z Neapolu Zobraziť článok

"Výber asistentov má v kompetencii nový tréner, preberie ho však s technickým úsekom SFZ. Keď menoslov bude kompletný, tak ho predstavíme," dodal Pivarník, ktorý prezradil z akého širokého portfólia vyberal SFZ vhodného kandidáta. "Bolo to približne desať trénerov. Nakoniec nám po konzultácii vyšiel Martin Fabuš. Aj do budúcna si chceme vytypovať kandidátov, keby malo prísť k výmenám, či už budúci rok alebo neskôr. Trénerov chceme monitorovať počas zápasov, aby sme o nich čo najviac informácií."

Myšlienku pracovať v štruktúrach trnavského klubu Škrtel stále nezavrhol.
Martin Škrtel má stále ambíciu byť funkcionárom Spartaka: Prečo nie som športovým riaditeľom Trnavy? Zobraziť článok

Fabuš sa teší na novú výzvu. "Pre mňa je pocta, že môžem pracovať s reprezentáciou. Premýšľanie bolo rýchle, neváhal som. Úspešne som pôsobil pri devätnástke v Trenčíne, preto beriem ponuku od SFZ ako odmenu za moju doterajšiu prácu a posun vpred. Je to pre mňa výzva,“ zdôraznil pre zväzový web Fabuš, ktorý už v novej pozícii naplno zarezáva.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});