Martin Škrtel má stále ambíciu byť funkcionárom Spartaka: Prečo nie som športovým riaditeľom Trnavy?

Vyzeralo to na krátky a jasný proces! Realita je o niečo zložitejšia.
  • 8Galéria
  • Zdroj: Lukáš Grinaj/FC Spartak Trnava

Vyzeralo to na krátky a jasný proces! Realita je o niečo zložitejšia.

Fotogaléria

Martin Škrtel (38) ukončil vlani v máji úspešnú profesionálnu kariéru v drese svojho milovaného Spartaka Trnava. Vrátil sa doň po dlhom účinkovaní v popredných zahraničných kluboch. Zdravotné problémy s chrbtom mu však dovolili iba jednoročný pobyt v drese červeno-čiernych. Zavŕšil ho ziskom Slovenského pohára. Pre obe strany to mal byť začiatok novej spoločnej cesty.

(ilustr. foto)
Na zápase v Leviciach ostali všetci v šoku! Futbalista škrtil vlastného spoluhráča: Mal na to pádny dôvod?! Zobraziť článok

Rodák z Ráztočna, ktorému pomáha už druhú sezónu v 8. lige, netajil záujem zotrvať v Spartaku po skončení aktívnej činnosti na funkcionárskom poste. Jeho ambícii bol vtedy pozitívne naklonený aj klub. „Dostal ponuku na pozíciu športového riaditeľa. Dôležité je, že Martin chce pracovať pre klub a Spartak má záujem o takú persónu, akou je Martin Škrtel,“ povedal prezident Spartaka Peter Macho pred štartom vlaňajšieho ligového ročníka. Odvtedy sa veci dopredu príliš nepohli.

Trnavský klub je pre Škrtela naďalej srdcovou záležitosťou. Ostal jeho častým návštevníkom a verejne ho podporuje (ako pred včerajšou odvetou 3. predkola Konferenčnej ligy proti Lechu Poznaň, ktorá sa skončila po uzávierke). Na stoličke športového riaditeľa však stále nesedí. „Touto otázkou sa zaoberáme odvtedy, čo som skončil v klube ako hráč. Mali sme pár rozhovorov, v ktorých sme si vymieňali názory s prezidentom klubu a s majiteľmi. Stále sme nedospeli k oficiálnemu rozuzleniu,“ uviedol legendárny obranca pre Nový Čas.

V Spartaku absolvoval medzitým stáž a nazbierané poznatky mu mali pomôcť k získaniu trénerskej licencie. S víťazom Slovenského pohára je v neustálom kontakte. „Pomáhal som klubu pri transferoch niektorých hráčov. Nikdy však nešlo o názor, ktorý by rozhodol o tom, či ten hráč do Spartaka príde, alebo nie. Keď ma tréner alebo prezident požiadal o radu, službu, komunikáciu s konkrétnym hráčom či agentom, bral som to ako kamarátsku pomoc.“

Oficiálne uzavretie spolupráce Spartak Trnava - Martin Škrtel sa zaseklo na odlišných postojoch oboch strán. Postupné obrusovanie hrán vnieslo do diskusie predstavy, ktoré by sa pri spoločných postupoch zrejme viac rozchádzali, ako spájali.

„Zažil som futbal v zahraničí a ten sa s úrovňou u nás ťažko porovnáva. Pohľad, ktorý som si priniesol, sa so slovenským veľmi nezhoduje. Preto zatiaľ nie som v Trnave. Nehovorím, že v nej budem alebo nebudem, no zatiaľ nie som. Môj pohľad na fungovanie v klube je iný, ako by v skutočnosti bol,“ vysvetlil Škrtel, ktorý chystá 10. septembra na Štadióne Antona Malatinského pre futbalových fanúšikov premiérové uvedenie filmu Škrtel: Buď, alebo.

Slovenský futbalista Martin Škrtel.
Film Martina Škrtela premietaný na trnavskom štadióne! O lístky je už teraz extrémny záujem Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk