Tvrdé slová trnavského kouča Gašparíka: Sme zatrpknutá, postkomunistická krajina!

Futbalisti trnavského Spartaka zvládli posledné kolo našej najvyššej súťaže, keď bez problémov vyprášili neškodnú Podbrezovú 5:0, čím ...

Futbalisti trnavského Spartaka zvládli posledné kolo našej najvyššej súťaže, keď bez problémov vyprášili neškodnú Podbrezovú 5:0, čím si zabezpečili účasť v Konferenčnej lige (KL) vďaka tretiemu miestu v lige.

Fotogaléria

A hoci má klub za sebou úspešnú sezónu s účasťou v skupine KL i vo finále Slovenského pohára, niektorým fanúšikom sa to nepáči. Na to zareagoval tréner Michal Gašparík ml. (42), ktorý si nedával servítku pred ústa.

Keď trnavský tréner pochválil svojich hráčov, pustil sa do nečakaného monológu a kritikou nešetril na ľudí, ktorí večne len všetko kritizujú. „Fanúšikovia sa typicky pre Slovensko rozdelili na dva tábory, hejterov a tých, ktorí nám prajú. Využili sme energiu na štadióne, že ľudia prišli a že ich nebolo 2 500, ale 6 000,“ povedal Gašparík po súboji s Podbrezovou.

Zároveň priznal, že v tomto smere súhlasí s generálnym manažérom Slovana Bratislava Ivanom Kmotríkom ml. „To je jedna z mála vecí, s ktorou s ním súhlasím, keď hovorí, že ľudia na zápasy nechodia ako v Česku či Poľsku. Pre mňa sme zatrpknutá, postkomunistická krajina, ktorá chce na všetko iba nadávať,“ pripojil.

On je so sezónou až na pár výkyvov spokojný. „Tu nás niektorí porovnávajú s Ligou majstrov. To je však iný šport. Nie iný futbal, iný šport. Aj v Konferenčnej či Európskej lige sa hrá úplne iný futbal ako v Lige majstrov.

Tu máme chalanov, ktorí si to odmakali, oddreli. Keby ste videli, ako sme skladali zostavu a idú nás tu porovnávať s milionárskou súťažou...“ povzdychol si Michal Gašparík.

Slovenským reprezentantom sa na šampionáte darí.
Problémy Slovákov po zápase s Lotyšskom: TOTO ukázali vyšetrenia! Zobraziť článok

Jedenástka roka

Do ideálnej zostavy sezóny sa dostali traja hráči Spartaka - brankár Dominik Takáč, stredopoliar Adrian Zeljkovič a útočník Michal Ďuriš.

Takáč - Kmeť (Trenčín), Bajrič, Kašia (obaja Slovan), Andzouana (D. Streda) - Kováčik (Podbrezová), Kucka (Slovan), Zeljkovič, Barseghjan (Slovan) - Polievka (B. Bystrica), Ďuriš.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Hnev Slafkovského po zápase s Lotyšskom: TAKTO sa vyjadril k svojmu gólu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk