Český expert nakladá Slovákom: Blbé výhovorky, nemajú na to! Želá si ich do štvrťfinále

Sťažnosti slovenských hokejistov na ľad v ostravskej aréne sa nestretli s pochopením! Bývalý český hokejista a v súčasnosti televízny ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/TASR

Sťažnosti slovenských hokejistov na ľad v ostravskej aréne sa nestretli s pochopením! Bývalý český hokejista a v súčasnosti televízny expert Pavel Richter hovorí o blbých výhovorkách a slovenský tím si želá do štvrťfinále ako súpera pre Česko.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Lotyšsko

Horúcou témou po posledných zápasoch slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta v Česku boli neznesiteľné podmienky v ostravskej aréne. Hráči sa sťažovali na obrovské teplo a nekvalitný ľad. "Otrasné podmienky, v takých sa ani hokej nedá hrať. Ľad je zlý po piatich minútach tretiny. Nie je to výhovorka, ale človek by čakal, že na turnaji ako MS to bude lepšie," krútil hlavou po zápase s Lotyšskom Juraj Slafkovský.

Pridal sa k nemu aj obranca Šimon Nemec, ktorý apeloval na organizátorov, aby tento problém konečne začali riešiť. "Podmienky sú hrozné. Nech sa na to už niekto pozrie, nie sme roboti, ale ľudia. Takto to ďalej nepôjde. Je tu tak veľké teplo, že v piatej minúte máme také mokré rukavice, že nevieme vystreliť a nemáme puk pod kontrolou."

Bývalý kanonier Marián Gáborík sleduje pozorne šampionát v Ostrave.
Gáborík sa vrátil do Ostravy ako fanúšik: Čo odkazuje Slafkovskému a prvému útoku? Zobraziť článok

Vysoké teploty v Ostravar aréne nielen znižujú kvalitu ľadu, ale hráčom môžu spôsobovať aj kŕče vplyvom silnej dehydratácie. Naposledy na to doplatil útočník Martin Pospíšil, ktorý nedohral zápas s Lotyšskom. "Dostal silné kŕče, po príchode na striedačku sme ho radšej poslali do kabíny, aby nedošlo k väčšiemu poraneniu svalu. Napriek tomu, že hokejisti dodržiavajú všetky opatrenia, únave a kŕčom nevieme zabrániť. Teplo v hale je jednoducho vysoké," reagoval reprezentačný lekár slovenského tímu Pavol Lauko.

Lotyšské médiá informovali, že ich brankár Kristers Gudlevskis schudol v zápase so Slovenskom 7 kilogramov. Mohlo za to silné odvodnenie. Ako informoval asistent trénera Ján Pardavý, Lotyš skončil v nemocnici a rovnako tak predtým aj poľský brankár Tomáš Fučik. "Gudlevskis musel ísť po našom zápase do nemocnice. Odviezli ho na infúzie. Mal kŕče. Nie je to nič príjemné. Poliak odpadol na večeri. Tiež mal kŕče počas zápasu a rovnako aj jeho brali do nemocnice."

Ani to však nebránilo bývalému českému hokejistovi a v súčasnosti televíznemu expertovi Pavlovi Richterovi, aby sa ostro nepustil do slovenského tímu, ktorý obviňuje z výhovoriek. "Teplo je všade. Keď sú štadióny plné, tak je teplo a sú to blbé výhovorky. Keď sa budú Slováci takto vyhovárať, tak na seba hádžu to, že na to nemajú. Na ľad sa môžu sťažovať všetci, ale sťažujú sa iba oni," oprel sa Richter do Slovákov v programe TN Live.

Na snímke zľava Pavol Regenda (Slovensko) a brankár Kristers Gudlevskis (Lotyšsko).
Extrémne podmienky v Ostrave: Lotyšský brankár počas zápasu výrazne schudol! Zobraziť článok

Netají sa tým, že práve slovenský tím by si želal ako štvrťfinálového súpera pre Čechov. "Budeme patriť k najlepším tímom, ale musíme prejsť cez štvrťfinále. Bude to obrovský zápas, budeme hrať v Prahe, ale je dôležité, že nebudeme hrať so Švédskom. Je ťažké im dať gól a majú asi 17 hráčov z NHL. Ja by som si prial Nemecko alebo Slovensko."

Súboj Česka so Slovenskom sa môže vo štvrťfinále uskutočniť, ak tím Craiga Ramsayho postúpi zo štvrtého miesta a Česko v záverečnom zápase skupinovej fázy porazí v riadnom čase Kanadu, vďaka čomu by domáci hokejisti postúpili do vyraďovacej časti z 1. miesta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk