Legendárna Navrátilová vyvolala rozruch: Ženský tenis nie je pre neúspešných mužských športovcov!

Legendárna tenistka Martina Navrátilová (66) vyvolala poriadny rozruch svojou reakciou. Ženský tenis nie je pre neúspešných mužských ...
  • Zdroj: Northfoto

Legendárna tenistka Martina Navrátilová (66) vyvolala poriadny rozruch svojou reakciou. Ženský tenis nie je pre neúspešných mužských športovcov!

FOTOGALÉRIA: Martina Navrátilová

Legendárna Martina Navrátilová je známa tým, že svoje názory si nenecháva pre seba, ale zvykne ich prezentovať otvorene aj na verejnosti. Najnovšie ju pobúrilo víťazstvo Alicie Rowleyovej na jednom zo ženských turnajov kategórie nad 55 rokov pod organizačnou taktovkou Tenisovej asociácie Spojených štátov amerických (USTA).

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková.
Mihalíková s Číňankou postúpili po dráme do 2. kola, teraz ich čaká tretí nasadený pár Zobraziť článok

"Hej, USTA, ženský tenis nie je pre neúspešných mužských športovcov, bez ohľadu na ich vek. Určite je nespravodlivé, aby ženy súťažili s ľuďmi, ktorí sú biologicky stále mužmi,“ reagovala Martina Navrátilová na sociálnej sieti twitter na adresu triumfu Rowleyovej, ktorá sa pôvodne narodila ako muž.

Navrátilovej reakcia nezostala bez odozvy a dostalo sa jej za tieto vyjadrenia veľkej kritiky. “Sú to znepokojujúce, šokujúce a hlboko homofóbne vety,” reagovala Rachel McKinnonová, transrodová športovykňa a majsterka sveta v cyklistike.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});