Volejbalistky po vydarenej generálke mieria na ME: Lepšie ako naposledy, aspoň ako doma

S postupovými ambíciami a cieľom, ktorý v sebe skrýva titulok, sa volejbalistky Slovenska vydali do dejiska svojej D-skupiny Tallinnu, ...
  • Zdroj: TASR/Dano Veselský

S postupovými ambíciami a cieľom, ktorý v sebe skrýva titulok, sa volejbalistky Slovenska vydali do dejiska svojej D-skupiny Tallinnu, kde ich čaká šiesty štart v elitnej európskej konkurencii v ére samostatnosti a tretí za sebou.

FOTOGALÉRIA: Volejbal

Na nálade im pridal najmä posledný výsledok - v Gente zdolali siedmy tím rebríčka starého kontinentu Belgicko 3:0 (23, 18, 22), no predovšetkým pochvalné slová trénera Michala Mašeka, ktorý je presvedčený, že jeho zverenky majú na lepší výsledok ako pred dvomi rokmi (nepostúpili zo skupiny) a môžu dokázať aspoň to, čo doma v roku 2019 (postup do osemfinále).

Mickovi Schumacherovi účinkovanie v tíme HaasF1 team nevyšlo, aktuálne pôsobí ako záložný pilot Mercedesu.
Mick Schumacher prelomil rodinné tabu: Fotka, ktorá vzbudila okamžite pozornosť Zobraziť článok

„Podali sme kompaktný a perfektný výkon. Vďaka za to, akú iskru mali dievčatá v sebe,“ zhodnotil tréner nedeľu pre web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) a dodal: „Na ME sme sa naladili fantasticky. Teraz už musíme len zvládnuť veci tak, aby sme neochoreli, prípadne sa zbytočne nezranili. Sústredíme sa už len na prvý zápas na turnaji, na ktorý sa veľmi tešíme.“

Nominácia je správnym mixom skúsenosti a mladosti. Do tej prvej skupiny patrí nahrávačka Barbora Koseková, pre ktorú to budú tretie ME v kariére a po nich sa môže vyrovnať v počte repre štartov Alici Székelyovej, ktorá ich má na konte 121. To ak Slovenky postúpia do osemfinále. Inak ostane druhá, len k 115 štartom pribudne päť.

„Tieto štatistiky sú vzdialené. Teraz nás čakajú zápasy v skupine, z ktorej chceme postúpiť,“ vyhlásila skúsená reprezentantka, ktorá by si rada zopakovala postupový pocit z Bratislavy 2019.

Hossa získal v drese Chicaga tri Stanleyho poháre a v piatok dá definitívnu bodku za svojou kariérou.
Marián Hossa zverejnil konečnú súpisku na svoju rozlúčku: Na ľade sa stretne 21 víťazov NHL! Zobraziť článok

Postup do osemfinále ME, ktoré sa hrajú od 15. augusta do 3. septembra v Belgicku, Estónsku, Nemecku a Taliansku, si zabezpečia štyri tímy zo 6-členných skupín. Slovenky sa v prípade postupu budú sťahovať do Florencie.

Naše v Tallinne

- 17. augusta - 16.00 hod.: Fínsko

- 18. augusta - 16.00 hod.: Holandsko

- 19. augusta - 15.00 hod.: Španielsko

- 21. augusta - 16.00 hod.: Francúzsko

- 22. augusta - 19.00 hod.: Estónsko

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});