Marián Hossa zverejnil konečnú súpisku na svoju rozlúčku: Na ľade sa stretne 21 víťazov NHL!

Čo meno, to pojem! Už v piatok sa na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru uskutoční rozlúčkový zápas Mariána Hossu (44) s jeho ...
  • Zdroj: TASR

Čo meno, to pojem! Už v piatok sa na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru uskutoční rozlúčkový zápas Mariána Hossu (44) s jeho famóznou kariérou pod názvom Goodbye Game 81.

Hokejová ikona cez víkend definitívne uzavrela súpisku mien, ktoré sa na exhibícii zúčastnia. Fanúšikovia sa majú veru na čo tešiť, pretože sa na ľade objaví celkovo 33 hráčov a až 21 z nich v minulosti získalo slávny Stanleyho pohár vrátane samotného Hossu, ktorý vyhral NHL až trikrát. 

FOTOGALÉRIA: Hossa zverejnil konečnú súpisku na svoju rozlúčku

Hokejový sviatok odštartuje pod hradom Matúša Čáka v piatok 18. augusta už od 12.00 hod. na Mierovom námestí, kde sa stretnú všetci účastníci rozlúčkového zápasu. Nasledovať bude rozdelenie do dvoch tímov a bohatý program pre fanúšikov s viacerými súťažami o skvelé ceny vrátane suvenírov. Tí, ktorí sa na rozlúčkovú exhibíciu nedostanú, si budú môcť pozrieť živý prenos priamo na námestí. „Myšlienka takejto rozlúčky vzišla už dávnejšie. Prvotne som jej nebol príliš naklonený, ale agent Peter Neveriš ma nahováral, že by bolo pekné rozlúčiť sa takýmto zápasom doma na Slovensku. Časom som sa pozrel na to z iného pohľadu a povedal som si, že do toho pôjdem,“ povedal Hossa.

Na exhibícii by sa malo zúčastniť dovedna 33 známych hokejových mien, z toho traja brankári a pätnásť korčuliarov na oboch stranách. Na ľade sa predstaví až 21 víťazov NHL a sedem hráčov má vo svojej zbierke aj olympijské zlato. Hrať budú nielen slovenské ikony ako Chára, Bondra, Gáborík či Šatan, ale aj množstvo zahraničných legiend. Ide o bývalých hráčov, s ktorými Hossa počas svojej dlhej kariéry pôsobil v zámorských kluboch, predovšetkým v Chicagu. „Vybral som si chlapcov, s ktorými som sa najviac zblížil počas mojej kariéry. Pôsobil som s nimi v kluboch NHL a dodnes sme v kontakte. Začal som ich postupne oslovovať a som rád, že mnohí prisľúbili účasť,“ doplnil Hossa, ktorého v stredu uviedli aj do Siene slávy slovenského hokeja.

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Marián Hossa počas tlačovej konferencie v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v Dome športu.
Fanúšikovia si prídu na svoje, program je nabitý: Všetko o rozlúčkovom zápase Mariána Hossu! Zobraziť článok

Kto bude hrať

Brankári: Halák, Mrázek, Darling

Obrancovia: Chára, Višňovský, Sekera, Lintner, Rozsíval, Kempný, Keith, Lidström, Hjalmarsson, Oduya, Byfuglien, Lilja

Útočníci: Marián Hossa, Marcel Hossa, Bondra, Pálffy, Šatan, Kopecký, Rasťo Pavlikovský, Handzuš, Tatar, Havlát, Hudler, Sharp, Zetterberg, Holmström, Toews, Alfredsson, Krüger, Teräväinen

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});