Najvyššia hráčka sveta na Slovensku: Dorazila obrovská posila

Úradujúci slovenský vicemajster zo ženskej volejbalovej extraligy angažoval veľkú posilu, a to doslova. Do kádra VKP FTVŠ UK Bratislava ...

Úradujúci slovenský vicemajster zo ženskej volejbalovej extraligy angažoval veľkú posilu, a to doslova. Do kádra VKP FTVŠ UK Bratislava pribudla najvyššia hráčka sveta Portoričanka Alba Hernandezová (29), ktorá meria 207 cm. Pomôcť má v boji o trofeje.

Fotogaléria

Držiteľ Slovenského pohára angažoval portorickú reprezentantku zatiaľ do konca sezóny. „Čo viem potvrdiť už teraz, určite budeme najvyšší tím v súťaži,“ odľahčil pre klubový web tréner Pavel Bernáth.

Hernandezovej prvý pocit zo Slovenska, kde sa ocitla prvýkrát, je pozitívny. „Vyzerá to tu pekne a pokojne, zatiaľ sa mi tu páči. Dobre sa cítim aj v družstve dievčat, ktoré tvoria dobrú partiu. Rozprávala som sa už s novými spoluhráčkami, vytvárajú príjemnú atmosféru a cítim sa medzi nimi ako doma,“ uviedla posila, ktorá bude na drese nosiť svoje obľúbené číslo 18.

Podľa slov trénera je to kvalitná hráčka medzinárodných parametrov, ktorá si zahrala v drese rodnej krajiny aj na MS 2022. „Mať v tíme takú vysokú blokárku je síce rarita, ale pre každého trénera aj pevný pilier zostavy. Uvidíme, v akej fyzickej a hernej fazóne je aktuálne, ale som presvedčený, že s jej kvalitami a skúsenosťami naše šance na úspešný záver extraligy stúpnu,“ doplnil Bernáth.

Špeciálna posteľ

„Prispôsobili mi aj dĺžku postele pre pohodlný spánok. Mrazivé počasie na Slovensku ma síce neprekvapilo, ale musím si naň zvyknúť, pretože u nás v Portoriku je stále len teplo,“ prezradila 207 cm vysoká blokárka.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});