Najbohatší v tenise? Pegulová má viac ako Federer, Nadal a Djokovič dohromady

Konečne sa o nej hovorí ako o víťazke turnaja, nie o jej megamajetku. Reč je o americkej tenistke Jessice Pegulovej (29), ktorá sa tešila ...
  • Zdroj: Northfoto

Konečne sa o nej hovorí ako o víťazke turnaja, nie o jej megamajetku. Reč je o americkej tenistke Jessice Pegulovej (29), ktorá sa tešila z triumfu na turnaji v Montreale, kde najskôr vyradila svetovú jednotku Swiatekovú a vo finále hladko 6:1, 6:0 Samsonovovú, ktorá nastúpila dve hodiny po vyhratom semifinále...

FOTOGALÉRIA: Pegulová má viac ako Federer, Nadal a Djokovič dohromady

Američanka je jedným z mála príkladov toho, že sa dieťa z bohatej rodiny prepracovalo do svetovej špičky. Jessica by naozaj nemusela, ako sa hovorí, ani prstom pohnúť a žila by si ako v bavlnke. Podľa viacerých zdrojov je totiž najbohatšou vo svetovom tenise. Podľa portálu Daily Star má na konte viac ako legendárny basketbalista Michael Jordan, vlastník značky Jordan Brand a klubu Charlotte Hornets v NBA, ktorého majetok dosahuje v prepočte 1,3 miliardy eur, a oveľa viac ako trio tenisových legiend Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič dohromady, čo nie je ani jedna miliarda eur!

Jessica Pegulová, ktorá nikdy nevyhrala grandslamový turnaj, má však pri mene číslo, ktoré vyráža dych! Majetok jej rodiny má podľa Bloombergu hodnotu v prepočte okolo 6,4 miliardy eur! Do rodinného portfólia patria športové kluby Buffalo Sabres (NHL) a Buffalo Bills (NFL), ale aj spoločnosť športu a zábavy Pegula Sports and Entertainment. Samotnej hráčke patrí sieť reštaurácií Healthy Scratch či kozmetická značka Ready 24.

Jessica vždy chcela, aby sa hovorilo o tom, čo dokázala v tenise, nie o tom, že pochádza z bohatej rodiny. „Tie peniaze patria rodičom. A čoby potenciálna dedička impéria by som sa musela deliť so štyrmi vlastnými a dvoma nevlastnými súrodencami... Bolo by fajn nepočúvať tieto veci dokola. Na kurte predsa nezáleží na tom, čo vlastníte,“ povedala pre BBC Američanka, ktorá si sama tenisom zarobila 8,4 mil. €.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk