Peter Zanický to otvorene priznal: Sagan už dlhšie nepatrí medzi elitu!

Predčasný a trpký koniec! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) svoj rozlúčkový svetový šampionát na ceste nedokončil.

Predčasný a trpký koniec! Slovenský cyklista Peter Sagan (33) svoj rozlúčkový svetový šampionát na ceste nedokončil.

Fotogaléria

Sagan ako jediný v histórii dokázal vyhrať MS trikrát za sebou - dúhový dres si obliekol v rokoch 2015 v Richmonde, 2016 v Dauhe i 2017 v Bergene. Až šesťkrát sa dostal medzi elitnú desiatku, vlani vo Wollongongu skončil siedmy. Klesajúca tendencia jeho výkonov je preto viac než do očí bijúca.

Už túto sobotu sa navyše na šampionáte v Glasgowe predstaví aj v cross country v horskej cyklistike, keďže si v tejto disciplíne chce vybojovať miestenku na budúcoročné OH v Paríži. Zánický však zostáva realista, aj čo sa týka aktivít na horskom bicykli. „Peter sa síce vracia tam, kde začínal, sám dobre vie, že svetová špička v tejto kategórii je tiež niekde inde. Navyše, už nie je najmladší, takže to vidím skôr tak, že sa chce na sklonku kariéry na horskom bicykli zabaviť,“ dodal Zánický, podľa ktorého je šanca, že by si Sagan koniec kariéry rozmyslel, nulová.

„Môj názor je ten, že mohol pokojne ešte rok potiahnuť. Ja by som mu to doprial, no Peter nie je z tých ľudí, ktorí robia niečo nasilu. Keď už rozhodnutie skrslo v jeho hlave, neovplyvnila by ho ani ponuka na najlepšiu zmluvu. Nevidím dôvod, prečo by menil rozhodnutia. Navyše z vrcholovej cyklistiky je očividne unavený a aj sám vie, že svoj vrchol už dosiahol,“ uzavrel Zánický.

V cieli z neho spadla obrovská ťažoba.
Majster sveta v cyklistike van der Poel: Z policajnej cely na trón! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});