Ďalší škandál zambijského trénera: TOTO mal spraviť hráčke na svetovom šampionáte!

Nepoučiteľný. Pred majstrovstvami sveta sa v zambijskej ženskej futbalovej reprezentácii riešil škandál, keď mal tréner Bruce Mwape (63) ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nepoučiteľný. Pred majstrovstvami sveta sa v zambijskej ženskej futbalovej reprezentácii riešil škandál, keď mal tréner Bruce Mwape (63) vydierať svoje hráčky za sex. Skúsený kormidelník si ale na základe nového obvinenia zrejme nedá pokoj ani na vrcholovom podujatí.

FOTOGALÉRIA: Ďalší škandál zambijského trénera

Britský denník The Guardian prišiel pred štartom svetového šampionátu so šokujúcim odhalením. Jedna z hráčok totiž prezradila, že tréner Bruce Mwape, ktorý šéfuje lavičke zambijskej futbalovej reprezentácie od roku 2018, ich núti, aby s ním spali.

Síce o tom údajne miestna futbalová federácia vie, no pred celým škandálom priviera oči. A to kvôli dobrým výsledkom. Že je tento problém aktuálny, sa však ukazuje aj na prebiehajúcich majstrovstvách sveta. The Guardian informoval, že Mwape mal pred zápasom s Kostarikou siahať jednej zo svojich hráčok na prsia. Celý incident napokon vyústil do podania sťažnosti priamo Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

„Môžeme potvrdiť, že bola prijatá sťažnosť týkajúca sa ženského zambijského futbalového tímu, ktorá momentálne sa prešetruje. Z dôvodu dôvernosti však nemôžeme poskytnúť ďalšie podrobnosti týkajúce sa prebiehajúceho vyšetrovania," znie v oficiálnom vyhlásení. „FIFA berie akékoľvek obvinenia z nevhodného správania nesmierne vážne a má zavedený postup pre každého, kto chce vo futbale nahlásiť incident," dodala FIFA pre ESPN. 

Ilustračná fotografia.
Nechutná kauza! Reprezentačný tréner vydieral hráčky za sex Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});