Nechutná kauza! Reprezentačný tréner vydieral hráčky za sex

Tréner futbalistiek Zambie, ktoré sa koncom mesiaca predstavia prvýkrát na majstrovstvách sveta, čelia obvineniu zo sexuálneho zneužívania ...
  • Zdroj: iStock

Tréner futbalistiek Zambie, ktoré sa koncom mesiaca predstavia prvýkrát na majstrovstvách sveta, čelia obvineniu zo sexuálneho zneužívania svojich hráčok.

Britský denník The Guardian dnes uviedol, že o správaní Brucea Mwapeho bola vlani informovaná medzinárodná federácia FIFA, aby prípad vyšetrila.

Šesťdesiattriročný Mwape údajne nútil hráčky k sexu, ak si chceli udržať miesto v tíme. Podľa The Guardianu čelia rovnakému obvineniu aj ďalší zambijskí tréneri a funkcionári vrátane kouča futbalistiek do 17 rokov.

FIFA dnes v reakcii na informácie denníka uviedla, že jej nezávislá etická komisia nebude komentovať, či akékoľvek obvinenia vyšetruje. Zambijská futbalová asociácia sa nevyjadrila. Jej zástupcovia podľa anonymného zdroja citovaného The Guardianom privierali pred obvineniami voči Mwapemu oči vzhľadom na úspechy jeho tímu.

Zambijské futbalistky sa prebojovali na majstrovstvá sveta prvýkrát a na turnaji v Austrálii a na Novom Zélande ich čakajú v skupine Japonsko, Španielsko a Kostarika. V piatkovom prípravnom zápase prekvapili výhrou 3:2 nad Nemkami.

Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) sa údajne chystá vylúčiť Juventus z európskych súťaží pre podozrenia z finančných machinácií v talianskom klube.
Tvrdá rana pre Juventus: Vylúčenie z pohárových súťaží! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk