Slovan postupuje v Lige majstrov, tréner Weiss môže vylepšiť káder: Klub zarobil milióny na posily

Krátkodobý výdych na Tehelnom poli! Futbalový Slovan Bratislava splnil na európskej scéne primárny cieľ. Aj domáca remíza 2:2 proti Zrinjski ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Krátkodobý výdych na Tehelnom poli! Futbalový Slovan Bratislava splnil na európskej scéne primárny cieľ. Aj domáca remíza 2:2 proti Zrinjski Mostar mu nakoniec postačila na postup do 3. predkola Ligy majstrov.

FOTOGALÉRIA: Slovan - Zrinjski Mostar

Zabezpečil si tak minimálne účasť v skupinovej fáze Konferenčnej ligy spolu s prémiou 2,94 milióna eur. Belasí majú už teraz istotu ďalších 10 pohárových zápasov. Náročný jesenný program na troch frontoch však velí posilniť káder.

Klubová kasa je po utorku nielen za postup o čosi plnšia. Investície do nových hráčov sú nutnosťou, ak chce náš majster v tvrdej konkurencii poskočiť oproti vlaňajšku do štedrejšie dotovanej Európskej ligy. „Klub potrebuje pomoc, aby nebola ťarcha len na Kmotríkovej rodine. Niečo sme teraz zarobili. Verím, že sa nejaké financie uvoľnia. Ak by sme sa dobre posilnili, možno sa nám podarí postúpiť do jarnej časti, možno uhráme nejaký zázrak,“ zamýšľal sa tréner Vladimír Weiss.

Už dlhšie vie, kde mužstvo najviac tlačí topánka. Preto belasí zháňajú kvalitného strelca, na ktorého gólový prísun sa budú môcť spoľahnúť. Ako kedysi na slovinského kanoniera Andraža Šporara. „Musíme sa posilniť vpredu. Budem tlačiť na majiteľov, aby sme kúpili hráča, ktorý zvýši konkurenciu. Verím, že už tento týždeň sa nám niečo podarí.“ V hre je stále príchod útočníka Dukly Banská Bystrica Róberta Polievku, ktorý sledoval zápas z tribúny.

Kluby rokujú, ale zatiaľ sa nedohodli na výške odstupného. Druhý najlepší ligový strelec minulej sezóny má aj iné ponuky, jeho príchod na Tehelné pole je však na spadnutie. „Verím, že Ivan (Kmotrík) dodrží to, čo mi sľúbil, že kúpime útočníka alebo ofenzívneho hráča. Buď to bude Robo Polievka, alebo niekto zo zahraničia. Nechcel som hráča, ktorý nie je lepší ako Čavrič, Abubakari alebo Zuberu. Mne aj Ivanovi chodí denne 100 esemesiek s ponukami na hráčov. Ich kvalita však nie je dostatočná.“

Po odchode Andrého Greena a Giorgiho Čakvetadzeho sa skloňoval aj koniec Aleksandara Čavriča. Srbský krídelník otvoril proti Mostaru skóre a na druhý gól prihral. „Je to náš útočný tromf. Momentálne si bez neho nevieme mužstvo predstaviť,“ zdôraznil tréner Weiss.

Isté je, že v klube ostane minimálne do konca predkôl. „Ak by chcel odísť, môže. Za to, čo za 7 a pol roka odviedol pre Slovan, si to zaslúži. Navrhli sme mu nový, vylepšený kontrakt. Pokiaľ s ním bude súhlasiť, predĺži na ďalšie tri roky. Bol by som veľmi rád, keby ostal.“

Romana sa na tribúne odviazala.
Poslankyňa sa na tribúne odviazala: Tabák skončila v podprsenke Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});