Legendárny Molnár o odchode zo Slovana: Bol som pre nich Judáš, ale milióny za mňa im boli dobré!

Legendárny brankár Ladislav Molnár (62) spomínal na svoj odchod zo Slovana do konkurenčných Košíc. Bol som pre nich zradca a Judáš, ale ...
  • Zdroj: J. Ďurník

Legendárny brankár Ladislav Molnár (62) spomínal na svoj odchod zo Slovana do konkurenčných Košíc. Bol som pre nich zradca a Judáš, ale milióny za mňa im boli dobré!

V Košiciach vládne futbalový ošiaľ. Po ôsmich rokoch sa vrátili do najvyššej súťaže. Dnes ich čaká skutočne ostrý štart. Predstavia sa na svojom novučičkom štadióne proti obhajcovi majstrovského titulu a odvekému rivalovi Slovanu Bratislava. Zápas bol vypredaný za deň!

Legendárny brankár Ladislav Molnár (62) obliekal dresy oboch klubov. Jeho prestup zo Slovana do konkurenčných Košíc, v drese ktorých si neskôr zahral aj skupinovú fázu Ligy majstrov, vyvolal v tom období obrovský rozruch a vlnu nevôle medzi fanúšikmi belasých.

FC Košice čaká hneď na úvod ročníka najťažší oriešok.
V Košiciach vypukol futbalový ošiaľ: Lístky na prvé kolo sa vypredali za rekordný čas! Zobraziť článok

„Slovan prežíval krízu, začínali sa prejavovať finančné problémy, na chvíľu som sa ocitol na lavičke. Tréner Košíc Ján Kozák mal o mňa veľký záujem a veci nabrali rýchly spád. Peniaze, ktoré za mňa zinkasoval Slovan, mu pomohli," spomínal Molnár v rozhovore pre Športweb, ako sa zrodil jeho presun z Bratislavy do Košíc.

Slovan získal za Molnára milióny, ktoré klubu pomohli. Napriek tomu fanúšikovia boli na hviezdneho brankára poriadne nahnevaní.

„Presnú sumu nepoznám. Ale bola osemmiestna, niekoľko miliónov korún. To na 36-ročného brankára a v rámci slovenskej ligy bola ohromná čiastka, vyrážala dych. Slovan sa neoslabil, mal pripraveného výborného Mira Königa. Jasné, pre fanúšikov belasých som sa stal zradca, judáš, najhorší. Mne konkurenčné prostredie pomáhalo. Súperovi fanúšikovia by ma najradšej videli na kolenách, ale to ma vedelo vyburcovať, akoby som dostal infúziu do krvi," priznal Molnár, ktorý je štvornásobným majstrom Slovenska.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});