Slovenská štafeta preplávala kanál La Manche: Do cieľa tesne pred búrkou

Skvelá správa! Slovenská šesťčlenná mužská štafeta “THE CHANNEL BOYS” preplávala v utorok La Manche.
  • Zdroj: archív pb

Skvelá správa! Slovenská šesťčlenná mužská štafeta “THE CHANNEL BOYS” preplávala v utorok La Manche.

 

FOTOGALÉRIA: Štafeta
Podmienky pre plávanie v Lamanšskom kanáli boli počas ostatných dní mimoriadne nepriaznivé, väčšina plavcov sa do vody kvôli vysokým vlnám a silnému vetru vôbec nedostala.  Podobne si na svoj deň “D” musela počkať aj slovenská výprava.

Srbskí vodní pólisti nepostúpili cez Grécko do finále ME (ilustračné foto).
Neuveriteľný finiš Maďarov: Obhajcovia titulu sa v závere iba bezmocne prizerali Zobraziť článok

Plávať začali z Shakespeare Beach v Doveri v utorok nadránom o 2:23 hod. Teplota vody sa podľa údajov pilotov pohybovala od 15,8 do 17 st. Celzia, teplota vzduchu ráno 12 st. Celzia, počas dňa o šesť stupňov viac. Fúkal prevažne severný vietor, vlny dosahovali výšku od 0,5 do 2,5 metra. Francúzske brehy dosiahli pri Cap Griz-Nes krátko pred prichádzajúcou búrkou o 14:38 hod. Plavcov sprevádzal pilot Eddie Spelling a jeho loď Anastasia.  Z 9 pokusov o preplavbu bolo v ten deň úspešných šesť, naši plavci dosiahli druhý najrýchlejší čas - 12:15 hod.

Mikaela Shiffrinová pridala na sociálnu sieť fotky v plavkách.
Takto trénuje lyžiarska hviezda: Fanúšikov zaujal viac ako beh iný detail Zobraziť článok
Štafetu tvorili plavci Peter Blaško, Daniel Červený, Pavol Maruščák, Michal Bartal, Viktor Dluhoš a Juraj Červený, trénerom a konzultantom bol Zoltán Makai, prvý slovenský premožiteľ La Manche. Najmladším účastníkom tímu v roli pozorovateľa  bol mladý diaľkový plavec, iba 11-ročný  Marko Makai.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});