Úprimné priznanie Sagana: Roky ma to už nebaví! Neviem sa dočkať, keď to zabalím

Slovenská cyklistická hviezda Peter Sagan (33) prekvapil úprimným priznaním. Už roky ma to nebaví a neviem sa dočkať, keď to zabalím!
  • Zdroj: NORTHFOTO

Slovenská cyklistická hviezda Peter Sagan (33) prekvapil úprimným priznaním. Už roky ma to nebaví a neviem sa dočkať, keď to zabalím!

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan (33) aktuálne preteká na svojej poslednej Tour de France v kariére. Takmer po každej etape zdôrazňuje, že je šťastný, že došiel do cieľa v poriadku a v zdraví. Pre belgické noviny Het Laatste Nieuws otvorene priznal, že už na bicykli necíti radosť a vášeň ako kedysi. Práve naopak!

„Keď som mal osemnásť rokov, tešil som sa, že sa už nemusím vrátiť do školy. Teraz ako 33-ročný sa teším, kedy sa nebudem musieť vrátiť na preteky. Samozrejme, užil som si to, ale už toho bolo dosť,“ netají Peter Sagan, že profesionálnej cyklistiky má po tých rokoch už plné zuby. Aktuálna sezóna je jeho posledná.

Cyklisti počas druhej etapy Tour de France.
Tour je hlavne o obrovskej drine a sebazaprení: Akú rýchlosť či výkon majú cyklisti? Zobraziť článok

„Som mimoriadne vďačný za to, čo som v tomto krásnom športe dosiahol, ale vyžiadalo si to aj veľa obety. A mňa už nebaví sa rok čo rok obetovať. Bod zlomu sa v o mne odohral pred tromi rokmi, no vtedy som bol ešte príliš dobrý na to, aby som skončil. Ak by som to vtedy urobil, možno by som mal neskôr výčitky. Teraz som však s koncom zmierený,“ priznal bez okolkov.

Sagan je trojnásobným majstrom sveta a rekordným sedemnásobným víťazom zeleného trička na Tour de France. Jeho výkonnosť už ale ani zďaleka nepripomína jazdca z jeho najslávnejších rokov. Dokonca sa mu nepodarilo získať titul ani na M-SR a ČR v Tlmačoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});