Rozcítený Sagan: Tento rok nie je najlepší, ale TOTO je pre mňa neuveriteľné!

Peter Sagan (33), ktorý bol kedysi považovaný za najlepšieho šprintéra sveta, je dnes už len tieňom svojej minulosti, no jeho meno stále ...
  • Zdroj: TASR/AP

Peter Sagan (33), ktorý bol kedysi považovaný za najlepšieho šprintéra sveta, je dnes už len tieňom svojej minulosti, no jeho meno stále priťahuje veľkú pozornosť fanúšikov i médií. Aj sám trojnásobný majster sveta priznal, že na tohtoročnej Tour nie je ani náhodou v najlepšej forme, no fanúšikovia si aj napriek tomu stále chodia húfne po jeho autogram.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan: Ľudia stále bažia po mojom podpise!

„Tento rok možno nie je môj najlepší, čo sa týka výsledkov, ale stále sa nájde veľa ľudí, ktorí si prídu po autogram alebo fotku. To je pre mňa neuveriteľné,“ uviedol značne rozcítený Sagan v zákulisí Tour po jednej z náročných etáp. Na úspech aspoň v podobe etapového vavrínu na 110. edícii Starej dámy stále čaká, no zároveň tvrdí, že flintu do žita nehádže. Sagan aktuálne štartuje na svojej poslednej Tour de France, na predchádzajúcich pritom získal rekordných sedem zelených dresov.

„Mám šťastie, že som ešte nespadol. Budem pokračovať posledný týždeň a uvidím, čo tu ešte dokážem zmeniť. Tour sa ešte neskončila,“ opäť upozornil Sagan. Trojnásobný majster sveta bol svojho času na samom vrchole cyklistického športu, skutočná cyklistická hviezda a symbol Tour de France. Za posledných pár rokov sa však rodák zo Žiliny ocitol s nástupom novej generácie vo veľmi nelichotivej pozícii. Napriek tomu však odchádza so vztýčenou hlavou. „Mám pocit, že som dosiahol neskutočné výsledky, veľa som tomuto športu obetoval,“ uzavrel Sagan.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});