Na zosnulého motocyklistu Dira († 34) spomína manželka Andrea: Do neba odišiel pred výročím svadby!

Obrovská tragédia! Život mladého pretekára Jaroslava Dira († 34) vyhasol po tom, ako sa mu30. 6. 2023 počas úvodného supertestu na MS ...
  • Zdroj: archív A.D.

Obrovská tragédia! Život mladého pretekára Jaroslava Dira († 34) vyhasol po tom, ako sa mu30. 6. 2023 počas úvodného supertestu na MS enduro v Gelnici stal osudným pád. Vášnivý motocyklista po sebe zanechal otrasenú rodinu, ktorá sa s jeho smrťou nevie zmieriť.

FOTOGALÉRIA: Diro

Manželka Andrea Diro v rozhovore pre Nový Čas uviedla, že vo štvrtok by uplynuli presne 4 roky od ich spoločnej svadby. Sama sa o svojho manžela na motorke veľmi bála, preto mu ju dokonca aj na určitý čas zakázala...

Motocyklovému športu sa Diro venoval naplno od svojich 15-ich rokov. „V minulosti už mal aj úraz, keď utrpel otras mozgu. Vtedy som mu povedala, že nechcem, aby už ďalej jazdil, lebo som sa o neho bála. On potom motorku predal a roky nejazdil,“ prezradila pre Nový Čas so smútkom v hlase pozostalá manželka Andrea Diro a jedným dychom pokračovala. „Videla som však, že z toho rozhodnutia nie je úplne šťastný, pretože on motocyklový šport miloval. Nakoniec ma presvedčil s tým, že by si chcel jeden rok len tak skúsiť zajazdiť. Že nebude súťažiť, že on sa chce len povoziť a splniť si sen... Motorku si znova kúpil iba vlani, tento rok to boli jeho druhé preteky. Bol už v Taliansku, potom na jeho posledných a plánoval ísť ešte aj do Poľska. Jeho sen mu však bol nakoniec osudným,“ dodala s obrovským zármutkom Andrea, ktorá sa so svojou životnou láskou naposledy rozlúčila v utorok na pohrebe v Žakarovciach.

Charizmatický pretekár rozdával okolo seba radosť a pomáhal vždy, keď mohol.
Priatelia spomínajú na motocyklistu Dira († 34): Pretekár už jazdí v raji! Zobraziť článok

„Jeho jednoducho vystihovalo slovo dobrák. Vždy, keď mohol, tak pomohol, nevedel povedať nie. Vždy všetko vyriešil. Nepoznala som lepšieho človeka, a to nevravím preto, lebo to bol môj manžel. Odhliadnuc od toho, že som ho ľúbila najviac na svete, lepšieho človeka som nikdy nespoznala a myslím si, že ani nespoznám,“ povzdychla si zdrvená Andrea. Ako sama uviedla, manželský pár žil spoločne len jeden pre druhého.

„Práve vo štvrtok by to boli presne štyri roky od našej svadby. Spolu sme boli trinásť rokov, štyri roky sme boli manželia. Deti nemáme žiadne. To si nevie nikto predstaviť, aká veľká tragédia to je. Prežijete spolu v podstate celý život a zrazu vám zostane len more spomienok. Žili sme jeden pre druhého. Z východu sme sa odsťahovali na západ, kde sme si zariadili celý život. Postavili sme si dom v Hviezdoslavove... Bude mi strašne chýbať. Kde sa pozriem, všade ho vidím,“ neubránila sa na záver plaču Andrea pri spomienke na milovanú osobu.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});