Priatelia spomínajú na motocyklistu Dira († 34): Pretekár už jazdí v raji!

Slovenský motocyklový jazdec Jaroslav Diro († 34) zomrel po tom, ako sa mu stal osudným pád počas piatkového úvodného supertestu majstrovstiev ...
  • Zdroj: fb/jaroslav diro

Slovenský motocyklový jazdec Jaroslav Diro († 34) zomrel po tom, ako sa mu stal osudným pád počas piatkového úvodného supertestu majstrovstiev sveta ENDURO GP v Gelnici.

FOTOGALÉRIA: Jaroslav Diro

Po prevoze do nemocnice svojim vážnym zraneniam podľahol. Kamaráti i bývalí kolegovia na neho spomínajú len v najlepšom a zhodujú sa v jednom - vždy dobre naladený Jaroslav už dnes preteká v raji. Nájdu sa však aj takí, ktorí tvrdia, že Dirov život vyhasol úplne zbytočne.

Otec a syn Strollovci alebo Strulovičovci tvoria základ tímu Aston Martin.
Majiteľ tímu F1 Aston Martin Lawrence Stroll: Už som mal byť rytierom! Zobraziť článok

Diro sa motocyklovému športu venoval od svojich pätnástich rokov a v tomto ročníku štartoval aj v seriáli majstrovstiev sveta enduro GP. Na svoj štart v triede Open 4T v rámci MS v Gelnici sa veľmi tešil. Štartoval prakticky doma, keďže pochádzal zo susedných Žakaroviec. V súvislosti s tragédiou oslovil Nový Čas aj zasahujúce zložky.

„V piatok okolo 18.15 h v objekte futbalového štadióna v Gelnici, na pretekoch počas preskakovania prekážky z drevených drúkov, z doposiaľ presne nezistených príčin spadol z motocykla 34-ročný účastník pretekov. Utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol. Gelnickí policajti túto udalosť vyšetrujú ako podozrenie zo spáchania trestného činu usmrtenia,“ uviedla Novému Času mjr. Mgr. Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Ilustračná fotografia.
Smutná správa pre slovenský futbal: Zomrel bývalý hráč a tréner († 57)! Zobraziť článok

Podľa viacerých súperov Dirov život vyhasol zbytočne. „Do klasiky extrémne prvky a umelé prekážky nikdy nepatrili a ich zdolávanie je pre jazdcov, ktorí tieto prvky cielene netrénujú, nebezpečné. Motocyklový šport už sám osebe je nebezpečný, prečo teda to riziko ešte viac umocňovať,“ zamyslel sa na sociálnych sieťach Čech Radek Tůma.

„Ďakujem hlavne za kamarátstvo, ktoré sme mali. Vždy si bol ochotný mi len a len pomôcť. Pretekaj v raji,“ napísal dojemný odkaz kamarát Tomáš Vanovčan. „Pred očami som stratil priateľa. Vždy budeš mať miesto v mojom srdci,“ pridal sa rakúsky novinár Werner Müller.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk