Anketa NIKÉ Športovec mesiaca jún 2023: Vaculík na tróne

Prvý triumf! Víťazom ankety NIKÉ Športovec za mesiac jún 2023 sa stal motocyklový plochodrážny jazdec Martin Vaculík (33). Prvenstvo ...

Prvý triumf! Víťazom ankety NIKÉ Športovec za mesiac jún 2023 sa stal motocyklový plochodrážny jazdec Martin Vaculík (33). Prvenstvo si zabezpečil najmä víťazstvom v tretích pretekoch seriálu MS na okruhu v Prahe začiatkom júna.

Fotogaléria

Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík má v tejto sezóne veľké ambície. Potvrdil to triumfom v tretích pretekoch v Prahe, kde vyhral. „Presvedčil som sa, že ak je všetko správne nastavené, tak môžem zdolať kohokoľvek a zabojovať aj o titul majstra sveta,“ priznal Martin pre TASR.

Pre nášho pretekára to bolo začiatkom júna prvé víťazstvo v sezóne a celkovo šieste počas osemročného pôsobenia v seriáli Speedway GP. V Prahe triumfoval aj v sezóne 2022. „Praha je pre mňa sentimentálna záležitosť. Mám veľmi rád to mesto a jeho energia na mňa pôsobí veľmi pozitívne,“ uviedol Vaculík. V ankete, ktorá sa obnovila od roku 2021 za spolupráce stávkovej spoločnosti NIKÉ, vyhral Vaculík iba o tri hlasy pred šprintérom Jánom Volkom.

Výsledky jún 2023

1. Martin Vaculík (motošport)

2. Ján Volko (atletika)

3. Jozef Bošanský (lukostreľba)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});