Ceremónia hodná žijúcej legendy: Na tento moment Cristiano Ronaldo nikdy nezabudne

Neuveriteľná oddanosť. Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (38) v utorok odohral jubilejný dvojstý zápas v drese národného tímu. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Neuveriteľná oddanosť. Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (38) v utorok odohral jubilejný dvojstý zápas v drese národného tímu. Oslava tohto úspechu prebehla už pred zápasom, keď dokonca získal certifikát od Guinessovej knihy rekordov. Krásny večer navyše v 89. minúte korunoval víťazným gólom.

FOTOGALÉRIA: Rekordný zápas Cristiana Ronalda

„Som taký šťastný. Mať 200 štartov je niečo, čo nikdy neočakávate. Je to neuveriteľný úspech a vďaka víťaznému gólu je tento moment ešte výnimočnejší," uviedol podľa ESPN Ronaldo bezprostredne po výhre 1:0 nad Islandom. Hviezdny Ronaldo zaznamenal jediný presný zásah v stretnutí, keď mu loptu sklepol Inácio, a zblízka ju pohodlne doklepol do brány.

Skúsený futbalista sa k rekordu vyjadril už pred zápasom. „Dvesto odohraných duelov dokazuje lásku, ktorú prechovávam k mojej rodnej zemi. Pre mňa je to nesmierne dôležitý míľnik. Znamená to veľa. Som veľmi hrdý, pretože je to niečo, čo som si nikdy nemyslel, že niekto dokáže a ja ešte pokračujem v prekonávaní rekordov."

Ronaldo oslávil 200. štart v národnom tíme víťazným gólom.
Portugalsko bolo blízko prvej straty bodov, potom zaúradoval Ronaldo Zobraziť článok

CR7 je rekordérom nielen v počet reprezentačných štartov, ale aj v strelených góloch. Po zápase na Islande ich má na svojom konte už 123. Druhý Iránec Ali Daeí má na konte 109 presných zásahov v národnom mužstve a tretí Lionel Messi, ktorý je taktiež stále aktívny, ich má 103.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});