Smrť legendárneho cyklistu († 51) ešte nie je uzavretá: Polícia zverejnila novinky!

Nemecká polícia zatkla vodiča kamióna, ktorý vlani v novembri zavinil smrť talianskeho cyklistu Davida Rebellina.
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecká polícia zatkla vodiča kamióna, ktorý vlani v novembri zavinil smrť talianskeho cyklistu Davida Rebellina.

Podľa talianskeho prokurátora sa čaká na to, až nemecká justícia rozhodne o jeho vydaní z Nemecka do Talianska. Muž je obvinený z usmrtenia z nedbanlivosti a neposkytnutia pomoci.

Víťaz viacerých slávnych pretekov Rebellin zomrel v 51 rokoch po tom, čo ho vlani pri tréningu neďaleko Vicenzy zrazilo nákladné auto. Podľa vyšetrovateľov vodič zastavil, išiel sa na ležiaceho cyklistu pozrieť a potom z miesta odišiel.

Polícia vodiča identifikovala vďaka záberom z bezpečnostných kamier, fotografií a videí, ktoré obstarali svedkovia nehody. Muž mal v minulosti problém s riadením v opitosti a v roku 2001 už raz z miesta nehody ušiel.

Švajčiarsky cyklista Gino Mäder.
Elitný cyklista († 26) mal fatálnu nehodu, skonal v nemocnici: Reaguje aj Sagan! Zobraziť článok

Rebellin dokopy nazbieral 62 profesionálnych víťazstiev a v roku 2004 vyhral tri ardenské klasiky po sebe - Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne a Liege - Bastogne - Liege. To po ňom dokázal zopakovať len Philippe Gilbert v roku 2011. Rebellin má na konte aj etapový triumf z Giro d'Italia 1996.

Do dejín cyklistiky sa zapísal aj negatívne. Rebellin prišiel o olympijské striebro z Pekingu 2008 po tom, čo mal v apríli 2009 pri opakovanom testovaní vzorky pozitívny výsledok na krvný doping CERA. Dostal dvojročný trest, no tvrdil, že nikdy nedopoval.

Kolumbijská speváčka Shakira opäť žiari šťastím.
Prasklo tajomstvo Shakiry!? Opäť sa zaľúbila do slávneho športovca Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});