Elitný cyklista († 26) mal fatálnu nehodu, skonal v nemocnici: Reaguje aj Sagan!

Švajčiarsky cyklista Gino Mäder v piatok podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas štvrtkovej piatej etapy na pretekoch Okolo Švajčiarska. ...

Švajčiarsky cyklista Gino Mäder v piatok podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas štvrtkovej piatej etapy na pretekoch Okolo Švajčiarska. Informovali o tom popredné európske agentúry AFP i DPA.

Fotogaléria

Organizátori po oznámení o úmrtí neutralizovali piatkovú šiestu etapu, jazdci si Mädera uctili spomienkovou jazdou na posledných 20 kilometroch plánovanej etapy.

Dvadsaťšesťročný Mäder spoločne s Američanom Magnusom Sheffieldom spadli v závere etapy počas zjazdu z Albulapassu a skončili hlboko pod úrovňou vozovky. Švajčiar po páde do rokliny zostal ležať v bezvedomí. Lekárom sa ho podarilo na mieste oživiť a vrtuľníkom ho previezli do nemocnice. Sheffield utrpel otras mozgu a s menšími povrchovými poraneniami ho ošetrili.

Nehoda sa stala v zjazde, kde pretekári dosahovali rýchlosť až sto kilometrov za hodinu. Obaja jazdci spadli na tom istom mieste. Mädera našli po páde nehybne ležať vo vode v rokline. "Okamžite ho resuscitovali a letecky transportovali do nemocnice v Chure," uviedli organizátori vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP.

"Napriek maximálnemu úsiliu fenomenálneho personálu v nemocnici Chur, nedokázal Gino prejsť cez túto svoju poslednú a najväčšiu výzvu. O 11.30 sme sa rozlúčili s jedným zo žiarivých svetiel nášho tímu. Celý náš tím je z tejto tragickej nehody zničený. Naše myšlienky a modlitby sú s Ginovou rodinou. Myslíme na jeho blízkych počas tohto neuveriteľne ťažkého obdobia," napísal jeho tím Bahrajn Victorious.

Bývalý majiteľ futbalového klubu FC Chelsea Roman Abramovič.
Bývalý majiteľ Chelsea sa ukrýva v Turecku: Prenájom vily za tisíce Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});