Bizarná scéna na pretekoch v Belgicku: Odvážny cyklista zachránil pelotón i zviera

Bizarný moment na pretekoch v Belgicku! Poriadne komickú, ale zároveň aj celkom nebezpečnú situáciu zažili cyklisti v prvej etape pretekov ...
  • Zdroj: instagram/larsdaniels_

Bizarný moment na pretekoch v Belgicku! Poriadne komickú, ale zároveň aj celkom nebezpečnú situáciu zažili cyklisti v prvej etape pretekov Arden Challenge v Belgicku.

Za peletónom sa zrazu vyrútil osedlaný kôň, ktorý sa rútil smerom k jazdcom. Do cieľa zostávalo približne 10 kilometrov a hrozilo, že kôň spôsobí hromadný pád, prípadne hrozil stret so sprievodným autom.

FOTOGALÉRIA: Lars Daniels

Celú situáciu vyriešil belgický cyklista Lars Daniels (23) z tímu Antwerp Cycling Team Kontich. Keď sa dostal na úroveň koňa, podarilo sa mu ho chytiť za opraty, čím zabránil možnej kolízii. Riskoval pri tom vlastné zranenie.

Český brankár Peter Mrázek.
Nočná mora pre českého brankára: Nemal zákrok, trikrát inkasoval a tréner ho stiahol Zobraziť článok

„Keď som videl, že kôň sa čoraz viac blíži k pelotónu, rozhodol som sa konať. Dostal som sa na jeho úroveň a podarilo sa mi ho chytiť za opraty. Tlačil som ich tak silno, ako som len mohol, aby som zviera zastavil. Jazdil som na koňoch, takže nejaké skúsenosti mám. Vedel som, že ak nič neurobím, hrozí nebezpečenstvo pre cyklistov i koňa,“ povedal pre Het Nieuwsblad Lars Daniels.

Gáborík o hetriku Slafkovského: Čo odkazuje našej hviezde z NHL? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});