Juraj Sagan o zákulisí úspešnej rodiny i synovcovi Marlonovi: Baví ho cyklistika, môže byť klavirista

Pomaly si zvyká na novú etapu života. Juraj Sagan (35) sa po skončení aktívnej kariéry v sedle venuje práci športového riaditeľa v slovenskom ...
  • Zdroj: anc

Pomaly si zvyká na novú etapu života. Juraj Sagan (35) sa po skončení aktívnej kariéry v sedle venuje práci športového riaditeľa v slovenskom kontinentálnom tíme Pierre Baguette.

FOTOGALÉRIA: Juraj Sagan

V rozhovore pre Nový Čas otvorene porozprával o veciach zo zákulisia úspešnej cyklistickej rodiny a prezradil aj to, či nám z jeho synovca Marlona (6) rastie nový cyklistický šampión. V tomto veku je s ním podľa Jurajových slov obrovská zábava...

Vo funkcii športového riaditeľa ste relatívne krátky čas, ako si zvykáte na novú etapu života?

Minulý rok som bol v podstate nováčik, ale musím povedať, že ma to celkovo baví, aj keď nám oproti iným veľkým tímom v kontinentálnej cyklistike chýba často veľa rôznych vecí. Teší ma hlavne, že môžem odovzdávať skúsenosti mladým pretekárom, ktorí si to naozaj aj vážia.

Keď Peťo ukončí kariéru športovca, môžeme sa tešiť na manažérske trio Peter a Juraj Saganovci, Ján Valach?

Cyklistika je z veľkej časti o peniazoch, sponzoringu a týchto veciach. Ak by sa nám za rok, prípadne dva podarilo dostať na konkurencieschopnú úroveň, tak by sa dalo na tom stavať.

Ako hodnotíte súčasný stav slovenskej cyklistiky?

Saganománia zanechala svoju stopu. Vzniklo veľa nových tímov, aj čo sa týka mládeže. Máme veľa rôznych súťaží, medzi ktoré patrí aj Detská tour Petra Sagana. Veľký problém však vidím v prestupe z juniorskej kategórie medzi mužov. Práve toto si berieme na starosť my.

Peter Sagan sa ukázal vo farbách nového tímu Pierre Baguette.
Peter Sagan sa ukázal v drese nového tímu a prehovoril o svojom zdraví: TOTO mi hrozilo! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});