Sezónu otvoril Svetový pohár v Augsburgu: Doráňaný Beňuš skončil druhý

Slovenský vodný slalom ukázal príslušnosť k svetovej špičke hneď na prvých pretekoch Svetového pohára. Naši pretekári si vybojovali spolu ...
  • Zdroj: fb/CanoeSlalomTeamSlovakia

Slovenský vodný slalom ukázal príslušnosť k svetovej špičke hneď na prvých pretekoch Svetového pohára. Naši pretekári si vybojovali spolu štyri finálové miestenky, pričom najlepšie skončil Matej Beňuš (35).

V C1 obsadil druhé miesto, čím potvrdil, že opäť bude miešať karty v celkovom hodnotení, v ktorom obhajuje tretiu priečku.

Beňuš sa v prestížnom seriáli dostal na pódium prvýkrát od septembra 2019. „Som šťastný a spokojný, aj keď som netrafil bránku a musel som sa do nej rýchlo vrátiť. Ešte som to celkom fajn zachránil. Druhé miesto sa počíta, čo je super,“ povedal pre JOJ Šport. Zároveň prezradil, že ho počas jazdy limitovali zdravotné problémy:

„Mal som problém skoncentrovať sa na finálovú jazdu, lebo v semifinále som si trochu natiahol medzirebrové svaly. Pri rozjazde na finále ma bolel každý, aj rovný záber. O to som radšej, ako to dopadlo.“ Alexander Slafkovský (40) vyhral semifinálovú jazdu, ale finále mu nevyšlo, keďže pre vynechanú bránu skončil až desiaty.

„Bolo dnes krásne vidno, aké vie byť všetko jednoduché a zároveň aj ťažké,“ zhodnotil preteky. Najnáročnejší program mala talentovaná Zuzana Paňková (18). V kajaku bola 17. a v kanoe ôsma. „Po zmene programu bol dosť krátky čas na regeneráciu. V nedeľu sa plánujem zúčastniť ešte na kajak krose,“ doplnila.

Víťazi a výsledky Slovákov

C1 muži: 1. Tasiadis (Nem.), 2. BEŇUŠ, 10. SLAFKOVSKÝ, 11. MIRGORODSKÝ

C1 ženy: 1. J. Foxová (Austr.), 8. PAŇKOVÁ, 26. LUKNÁROVÁ

K1 muži: 1. De Gennaro (Tal.), 13. GRIGAR, 28. HALČIN, 37. GONŠENICA

K1 ženy: 1. Liliková (Nem.), 10. MINTÁLOVÁ, 17. PAŇKOVÁ

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});