Višňovský sa vyjadril k hokejistom z KHL: Ja by som tých hráčov zobral na MS

Častokrát rozoberaná téma hráčov z KHL bola súčasťou rozhovoru s Ľubomírom Višňovským (46). Bývalý slovenský reprezentant vyjadril jasný ...
  • Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Častokrát rozoberaná téma hráčov z KHL bola súčasťou rozhovoru s Ľubomírom Višňovským (46). Bývalý slovenský reprezentant vyjadril jasný názor.

FOTOGALÉRIA: Ľubomír Višňovský

Majster sveta z roku 2002 Ľubomír Višňovský vyjadril jasný postoj k povolávaniu hráčov z KHL do reprezentácie.

V rozhovore pre istream.sk uviedol, že politika a šport ide vždy ruka v ruke. "Ja to poviem svojsky a mám na to svoj názor. Športovec trénuje celý život preto, lebo chce hrať najlepšiu ligu. Nepodarilo sa mu dostať do NHL, tak išiel hrať do KHL, má na to pár rokov, aby si zarobil peniaze. Hokej hrávame od 5-6 rokov a nič iné robiť nevieme, dá sa povedať."

"Odsudzujú ich za to, že hrajú druhú alebo tretiu najlepšiu ligu na svete"

"Oni za to nemôžu, že je vojna, čo aj ja odsudzujem. Je to krute pre ľudí a v 21. storočí je to nemysliteľné," odsúdil vojnu Višňovský a pokračoval. "Ja tým hráčom nič nevyčítam, je to ich rozhodnutie."

"Možno by som to urobil aj ja, že by som išiel hrať KHL, keby som bol v ich koži a chcel by som si zarobiť peniaze."

"A či reprezentovať alebo nie? Poďme sa pozrieť niekde úplne inde. Samozrejme, aj Američania pomáhajú tej vojne, tak prečo nespravia aj oni krok a nevyhodia všetkých ruských hráčov z NHL? Prečo nás teraz kritizujú, že Slovensko nemôže mať hráčov z KHL na MS? Tam sa to pre mňa uzavrelo, nevyhodili ich a len kritizujú a dávajú rôzne sankcie," povedal bývalý majster sveta.

"Či sa na mňa niekto hnevá, alebo nie, môj názor je, že by som tých hráčov kľudne zobral na majstrovstvá sveta," uzavrel pre istream.sk Ľubomír Višňovský.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});