Útočník Andrej Kudrna: Od tretieho gólu sme sa nedokázali vôbec presadiť

Na šampionáte v Rige hral prvý zápas. Slovenský hokejový útočník Andrej Kudrna (32) sledoval úvodné tri vystúpenia Slovenska na MS iba ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Na šampionáte v Rige hral prvý zápas. Slovenský hokejový útočník Andrej Kudrna (32) sledoval úvodné tri vystúpenia Slovenska na MS iba z tribúny. Pred zápasom so Švajčiarskom ho však vedenie nášho tímu zapísalo spolu s Máriom Lunterom na súpisku.

FOTOGALÉRIA: Švajčiarsko - Slovensko

A bol to práve Kudrna, ktorý v 26. min znížil vedenie Švajčiarov na 1:2 a stal sa prvým hráčom na MS, ktorý strelil Švajčiarom na turnaji gól.

Sprava hokejista Gaetan Haas (Švajčiarsko), brankár Samuel Hlavaj a Mislav Rosandič (obaja Slovensko) v zápase.
Švajčiarsko – Slovensko ONLINE: Slováci vyšli bodovo naprázdno Zobraziť článok

„Prvá tretina bola ťažká, nastúpil som po dlhšej pauze. Chalani ale bojovali jeden za druhého a potom sa hrá lepšie,“ začal hodnotenie stretnutia pre RTVS Andrej Kudrna.

Na snímke švajčiarski hokejisti sa tešia z gólu v zápase.
Slováci boli v hre o body do posledných sekúnd: Čaro defenzívy Švajčiarska zrušil Kudrna Zobraziť článok

„Švajčiari sú rýchli, agresívni, napádali nás už v našom obrannom pásme. Od momentu, ako nám dali tretí gól, sme sa nevedeli vôbec presadiť a vytvoriť si šance na vyrovnanie,“ dodal.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska so Švajčiarskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Róbert Pukalovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas so Švajčiarskom rozobral Róbert Pukalovič Zobraziť článok

Útočník Litvínova nezabudol pochváliť brankára Samuala Hlavaja, ktorý opäť viackrát podržal náš tím. „Chytal opäť výborne. Vychytal dôležitý nájazd, dával nám stále šancu na body,“ uzavrel Kudrna.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});