Expert Ondrej Rusnák stíha na šampionáte v Rige písať aj diplomovku: Študent medzi striedačkami

Vzal si toho riadne na plecia! Reč je o hokejovom expertovi a bývalom útočníkovi Ondrejovi Rusnákovi (34), ktorý sa druhý rok nachádza ...
  • Zdroj: Marián Korbel

Vzal si toho riadne na plecia! Reč je o hokejovom expertovi a bývalom útočníkovi Ondrejovi Rusnákovi (34), ktorý sa druhý rok nachádza na majstrovstvách sveta v pozícii spolukomentátora pre RTVS.

Poďme k vašej práci hokejového experta na turnaji. Vlani ste vo Fínsku absolvovali debut ako spolukomentátor, ale teraz máte novú pozíciu. Tú fanúšikovia doposiaľ poznali iba zo sledovania stretnutí slávnej NHL, o čo teda ide?

Pred vyše mesiacom mi v RTVS oznámili, že budem premiérovo z expertov stáť počas slovenských zápasov medzi striedačkami a prinášať zaujímavé postrehy. Musím povedať, že je to úplne nová skúsenosť. Niekedy sa na striedačkách toho deje veľmi veľa, niekedy zase nič (smiech). A ja sa snažím niečo vyčmuchať... Ako hráčovi mi nikdy neprišlo, že je tam tak veľa hluku. Je to taký mix práce experta a reportéra.

O slovo sa hlásite vy, či čakáte na pokyn z réžie?

Ja sa prihlásim, keď mám niečo zaujímavé. Jediný môj nepriateľ je čas, pretože väčšinou idem po reklamnej prestávke a nemám veľa priestoru, takže musím byť rýchly a výstižný.

Môžete kontaktovať počas zápasu aj hráčov či trénerov na striedačke?

V NHL je to povolené, ale tu je to zakázané. Bolo vtipné, keď som mal vstup s Kanadou a hovoril som o Milanovi Lucicovi, ktorý sedel vedľa mňa, a keď začul svoje meno, tak sa na mňa pozeral. Bohvie, čo si myslel. (smiech)

Vraj Kanada mala proti nám na striedačke nalepené mená rozhodcov?

Áno, zaujímavé, do akých detailov Kanaďania premýšľajú. To som si všimol však až po zápase. Vraj to bolo preto, aby vedeli arbitrov cez zápasy familiárne oslovovať.

Na snímke obranca Slovenska Samuel Kňažko.
Švajčiari nedali Slovákom šancu, Kňažko: Zatiaľ najťažší súper Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});