Švajčiari nedali Slovákom šancu, Kňažko: Zatiaľ najťažší súper

Slovenskí hokejisti majú za sebou najťažší zápas v doterajšom priebehu na MS v Rige. Švajčiarom nestačili vo viacerých činnostiach a ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí hokejisti majú za sebou najťažší zápas v doterajšom priebehu na MS v Rige. Švajčiarom nestačili vo viacerých činnostiach a skalp tohto súpera z vrcholného podujatia im tak stále chýba od pamätného šampionátu z roku 2012 v Helsinkách.

Slováci síce vo štvrtkovom zápase B-skupiny stiahli dvojgólový náskok súpera, no skvele hrajúci Švajčiari si napokon triumf 4:2 nenechali ujsť.

FOTOGALÉRIA: Švajčiarsko - Slovensko

Favorit duelu hral veľmi kompaktne, rýchlo korčuľoval, napádal slovenských obrancov a prevahu vyjadril aj v počte striel. V tejto štatistike dominoval v pomere 36:13. "Aj na počte striel je vidieť, kto mal zápas pod kontrolou. Často sa hralo v našom pásme, napokon dali o jeden gól viac. Musíme sa z toho ponaučiť, s dvoma gólmi nebudeme úspešní. Máme dobrých brankárov i obrancov, ale potrebujeme dávať viac gólov. Bol to podľa mňa zatiaľ náš najsilnejší súper na šampionáte. Česi sa s nami len rozbiehali a ani Kanaďania nehrali tak dobre ako teraz Švajčiari. Mali výborný pohyb aj zručnosti, ťažko sme sa dostávali do útočného pásma," povedal po zápase obranca Samuel Kňažko.

Práve Kňažko mal prsty pri góle Pavla Regendu, po ktorom sa Slováci tešili z vyrovnania na 2:2, no slovenský zadák vzápätí inkasoval dvojminútový trest. V tej chvíli nebolo z tribúny jasné, aký zákrok arbitri potrestali. Kňažko po zápase vysvetlil: "Po góle sme si niečo vykričali po sebe so švajčiarskym hráčom. Český rozhodca mi hovoril, že som to už prehnal. Beriem to, bolo to z mojej strany hlúpe. Žiaľ, stalo sa."

V drese Slovenska sa tešia spolu, kdekoľvek pod Tatrami sa narodili.
Kde sa narodili naši hokejisti? Z mapy rodných miest sa celkom vytratila Bratislava... Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});