Expert Ondrej Rusnák stíha na šampionáte v Rige písať aj diplomovku: Študent medzi striedačkami

Vzal si toho riadne na plecia! Reč je o hokejovom expertovi a bývalom útočníkovi Ondrejovi Rusnákovi (34), ktorý sa druhý rok nachádza ...
  • Zdroj: Marián Korbel

Vzal si toho riadne na plecia! Reč je o hokejovom expertovi a bývalom útočníkovi Ondrejovi Rusnákovi (34), ktorý sa druhý rok nachádza na majstrovstvách sveta v pozícii spolukomentátora pre RTVS.

FOTOGALÉRIA: Ondrej Rusnák

Teraz v lotyšskej Rige dostal možnosť aj premiérovo prinášať fanúšikom postrehy medzi striedačkami, ako to už roky vidíme pri prenosoch slávnej NHL. Denníku Nový Čas navyše prezradil, že popritom stíha z dejiska turnaja aj študovať a písať dokonca diplomovú prácu!

Ako zatiaľ hodnotíte vystúpenie nášho výberu na šampionáte?

Myslím si, že všetci naši v Rige, ale i doma musia byť so vstupom do turnaja spokojní. Predviedli sme naozaj veľmi dobré výkony, chalani idú za každým pukom, hádžu sa do striel, jednoducho nechávajú na ľade srdce a dôležité je to, že hrajú ako tím. Takže aj tie štyri body sú takým reálnym odzrkadlením.

Fanúšikovia mali najväčšie obavy z brankárskej otázky, keďže máme na turnaji trio z domácej extraligy. Po tých výkonoch Škorvánka či Hlavaja zrejme pominuli…

Obaja sa mi páčili, Hlavaj chytal skvelo proti Kanade a na Škorvánkovi oceňujem, že po prvej tretine s Českom to zvládol a následne proti Lotyšom ukázal, že jeho nominácia bola správna. Kouč gólmanov Peťo Kosa urobil dobrú prácu a bude záležať na ňom, z koho urobí jednotku.

Po sľubnom úvode mať iný cieľ ako postup do štvrťfinále mať nemôžeme?

Presne tak. Sami vidíme, že sa dá hrať a vyhrať na turnaji s každým, takže štvrťfinále musí byť pre náš tím jasná ambícia.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska s Nórskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Ľubomír Pokovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas s Kazachstanom rozobral Ľubomír Pokovič Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});