MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas s Kazachstanom rozobral Ľubomír Pokovič

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpila v piatok na majstrovstvách sveta v Rige na svoj piaty zápas v skupine B. Súperom zverencov ...
  • Zdroj: NČ

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpila v piatok na majstrovstvách sveta v Rige na svoj piaty zápas v skupine B. Súperom zverencov Craiga Ramsayho bol Kazachstan. Nový Čas pritom nesmel chýbať!

FOTOGALÉRIA: Ľubomír Pokovič

Moderátorka Kristína Pavlikovská, dcéra bývalého hokejistu Richarda Pavlikovského, si so svojim hosťom zobrala na mušku výkony slovenských hokejistov. Spolu vtipne zanalyzovali hokejové akcie a trefne okomentovali aktuálny priebeh a výsledok zápasu.

Hosťom bol bývalý slovenský hokejista a tréner Ľubomír Pokovič (63). Rodák zo Skalice prešiel mládežníckymi kategóriami v Slovane Bratislava. V prvej sezóne musel hrať Pokovič v obrane. O rok neskôr už tvoril s Dušanom Pašekom a Ivanom Dorničom produktívnu útočnú formáciu. V bratislavskom Slovane zotrval až do roku 1990, kedy prestúpil do nemeckej najvyššej súťaže. V Nemecku presedlal rovno na trénerskú pozícia.  Do Slovana sa vrátil v roku 1999, ako asistent Františka Hossu, s ktorým oslavovali pre Slovan druhý slovenský majstrovský titul. Podobný úspech zopakoval v ročníku 2001/02 s Milošom Říhom. Ako hlavný kormidelník si na lavičke Slovana odkrútil sezónu 2003/04.Ďalšie klubové trénerské zastávky Pokoviča boli len v zahraniči. Post hlavného trénera zastával v Třinci, v bieloruskom Minsku, s ktorým hral najskôr bieloruskú najvyššiu súťaž, neskôr aj nadnárodnú KHL.Výraznú stopu zanechal Ľubo Pokovič aj pri slovenskom seniorskom národnom tíme, kde bol niekoľko rokov asistentom hlavného trénera.

Sledujte nás naživo na facebooku Nového Času alebo na portáli Športový.Čas.sk pri všetkých zápasoch Slovenska na MS.

Sledujte naše vstupy aj počas prestávok a po zápase. Tešíme sa na vás zo Sport Pubu U Belasých v Bratislave pri všetkých zápasoch Slovenska na MS.

Úvodný predzápasový vstup Ľubomíra Pokoviča:

Hodnotenie prvej tretiny zápasu:

Hodnotenie druhej tretiny zápasu:

Hodnotenie celého zápasu:

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk