Kapitán Marek Hrivík pred Švajčiarmi: Strach z nich nemáme, výprask je minulosť!

Po dvoch dňoch voľna je tu ďalší zápas! A to opäť veľmi náročný. Hokejistov Slovenska čaká dnes o 19.20 h v lotyšskej Rige líder B-skupiny ...
  • Zdroj: TASR/Martina Baumann

Po dvoch dňoch voľna je tu ďalší zápas! A to opäť veľmi náročný. Hokejistov Slovenska čaká dnes o 19.20 h v lotyšskej Rige líder B-skupiny Švajčiarsko, ktorý nielenže na turnaji nestratil ani bod, ale v troch dueloch ešte zázračne neinkasoval.

Ďalším súperom na turnaji bude výber Švajčiarska. Pred dvomi rokmi sme práve v Rige vyfasovali výprask 1:8. Pamätáte si na to?

To už je minulosť a netreba sa k tomu zápasu extra vracať. Pozeráme sa dopredu a verím, že sa inak postavíme k tomuto zápasu ako pred dvomi rokmi a urobíme maximum, aby sme získali ďalšie body na turnaji.

Helvéti zatiaľ na MS neinkasovali v troch dueloch ani gól. Navyše sme s nimi naposledy vyhrali na MS v roku 2012, vzbudzuje to rešpekt?

My sa hlavne pozeráme na seba, na náš tím a na náš výkon. Určite z nich strach nemáme. Chceme pokračovať naďalej v aktívnej hre, ktorú na turnaji predvádzame, hrať sebavedomo, ako naposledy s Kanadou a potom máme dobrú šancu na úspech.

Ako zatiaľ hodnotíte náš štart do turnaja a herný prejav?

Odohrali sme tri veľmi ťažké súboje na úvod turnaja. Škoda, že proti Čechom sme nezískali nejaký bodík a proti Kanade tiež extra bod v nájazdoch navyše. Proti Lotyšom to bola dráma, našťastie so šťastným koncom pre nás, pretože výhra je kľúčová v ceste za štvrťfinále. Áno, musím povedať, že z nášho prejavu cítiť obrovské odhodlanie a najmä kolektívneho ducha.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska so Švajčiarskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Róbert Pukalovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas so Švajčiarskom rozobral Róbert Pukalovič Zobraziť článok

Mali ste príhovor v kabíne ohľadne veľkému počtu vylúčených?

V tomto smere sa musíme jednoznačne zlepšiť a robiť menej faulov, lebo inak nemáme šancu na úspech. Jednak to berie strašne veľa síl na ľade a tieto herné činnosti môžu v ďalšom priebehu byť pri konečnom výsledku aj kľúčové.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});